Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

ATL

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz ATL v kripto izrazoslovju?

V finančnem in še posebej v kriptovalutnih kontekstih kratica 'ATL' označuje 'Vsečasni nizki' ('All-Time Low'). Označuje najnižjo točko cene, ki jo je določeno sredstvo, kot je delnica ali kriptovaluta, kdaj doseglo v celotni zgodovini trgovanja. Na primer, če določena kriptovaluta pade na ceno 0,05 dolarja na kovanec, in je ta cena nižja od vseh drugih vrednosti, ki jih je kdaj zabeležila, potem je 0,05 dolarja šteje kot ATL kovanca.

Koncept ATL je pomemben, saj lahko deluje kot psihološki pokazatelj na trgih. Ko sredstvo doseže novo ATL, to lahko pomeni dobro priložnost za nakup za vlagatelje, ki verjamejo, da je sredstvo podcenjeno, če pričakujejo prihodnje okrevanje cene. Vendar pa lahko tudi signalizira težave ali pomanjkanje zaupanja v sredstvo, kar lahko vodi v dodaten pritisk na prodajo.

Podobno kot Vsečasni rekord (ATH), lahko ATL vpliva na tržno razpoloženje in vedenje vlagateljev. Medtem ko se ATH pogosto vidi kot pozitiven dogodek, ki nakazuje vzpon, se ATL običajno obravnava kot negativen signal, ki kaže, da je sredstvo v trendu padanja. Kot pri vsakem kazalniku trga je potrebna skrbna analiza in upoštevanje drugih dejavnikov pri razlagi ATL.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

ATH

V finančnem svetu in še posebej na trgih kriptovalut je 'ATH' kratica za 'Vsečasni rekord' ('All-Time High'). Označuje najvišjo vrednost ali ceno, ki jo je določeno sredstvo, kot je delnica ali kriptovaluta, kdaj doseglo v celotni zgodovini trgovanja.

Preberi več

Razdelitev žetonov (Airdrop)

Izraz 'razdelitev žetonov' označuje način, kako se brezplačni žetoni ali kovanci razdelijo imetnikom določene kriptovalute. To se običajno izvaja kot strategija za promocijo nove kriptovalute ali za nagraditev zvestih uporabnikov omrežja veriženja blokov.

Preberi več

Arbitraža

Arbitraža se nanaša na prakso izkoriščanja cenovnih neskladij med različnimi kripto borzami. To se zgodi, ko se kriptovaluta prodaja po različnih cenah na ločenih platformah.

Preberi več

APY

APY ali letni donos na odstotek se nanaša na letno obrestno mero, ki jo lahko vlagatelj pričakuje pri stavljenju, posojanju ali kmetovanju donosa s svojimi digitalnimi sredstvi.

Preberi več

Atomske izmenjave

Atomska izmenjava, znana tudi kot trgovina prek verig ali atomska trgovina prek verig, je tehnologija, ki omogoča neposredno trgovino od posameznika do posameznika prek različnih omrežij veriženja blokov.

Preberi več

Nosilec vreče

Nosilec vreče se nanaša na vlagatelja ali trgovca, ki drži sredstvo, ki je močno izgubilo vrednost, običajno z malo ali skoraj nobenimi možnostmi za povrnitev svoje nekdanje cene.

Preberi več

Medved-kit

Izraz 'medved-kit' se uporablja na kriptovalutnih trgih in združuje besedi 'medved' in 'kit'. Najprej razčlenimo ti dve besedi posamezno.

Preberi več

Veriženje blokov

Veriženje blokov je decentralizirana in distribuirana digitalna knjiga, ki zabeleži transakcije na mnogih računalnikih, tako da noben zabeleženi podatek ne more biti retrospektivno spremenjen, brez spremembe vseh naslednjih blokov.

Preberi več