Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Nosilec vreče

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Nosilec vreče v kripto izrazoslovju?

Nosilec vreče se nanaša na vlagatelja ali trgovca, ki drži sredstvo, ki je močno izgubilo vrednost, običajno z malo ali skoraj nobenimi možnostmi za povrnitev svoje nekdanje cene. Ta situacija se pogosto pojavi, ko je vlagatelj kupil sredstvo blizu ali ob njegovi najvišji vrednosti, nato pa vidi, da cena dramatično pade.

'Vreča' v 'nosilcu vreče' simbolizira težko breme nevrednih sredstev, ki jih investitor metaforično nosi. Gre za negativen izraz, ki nakazuje, da je investitor ostal 'držati vrečo', ko so se vsi drugi premaknili stran od tega posebnega sredstva.

V kontekstu kriptovalut bi nosilec vreče lahko bil nekdo, ki je kupil veliko količino določenega digitalnega žetona med obdobjem navdušenja ali hitrega naraščanja cen (na primer med bumom ICO konec leta 2017 in začetkom leta 2018) in še vedno drži žeton, čeprav je njegova vrednost močno padla.

Izraz se pogosto uporablja v spletnih skupnostih za trgovanje, da bi razpravljali o sredstvih, ki so izgubila veliko vrednost, ali opozarjali druge na tveganje, da postanejo nosilci vreč. Vendar pa je pomembno poudariti, da le zato, ker je nekdo imenovan 'nosilec vreče', še ne pomeni, da je sprejel napačno ali neracionalno odločitev - napovedovanje gibanja cen sredstev je lahko izjemno težko, še posebej na volatilnih trgih, kot so kriptovalute.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Atomske izmenjave

Atomska izmenjava, znana tudi kot trgovina prek verig ali atomska trgovina prek verig, je tehnologija, ki omogoča neposredno trgovino od posameznika do posameznika prek različnih omrežij veriženja blokov.

Preberi več

ATL

V finančnem in še posebej v kriptovalutnih kontekstih kratica 'ATL' označuje 'Vsečasni nizki' ('All-Time Low'). Označuje najnižjo točko cene, ki jo je določeno sredstvo, kot je delnica ali kriptovaluta, kdaj doseglo v celotni zgodovini trgovanja.

Preberi več

ATH

V finančnem svetu in še posebej na trgih kriptovalut je 'ATH' kratica za 'Vsečasni rekord' ('All-Time High'). Označuje najvišjo vrednost ali ceno, ki jo je določeno sredstvo, kot je delnica ali kriptovaluta, kdaj doseglo v celotni zgodovini trgovanja.

Preberi več

Razdelitev žetonov (Airdrop)

Izraz 'razdelitev žetonov' označuje način, kako se brezplačni žetoni ali kovanci razdelijo imetnikom določene kriptovalute. To se običajno izvaja kot strategija za promocijo nove kriptovalute ali za nagraditev zvestih uporabnikov omrežja veriženja blokov.

Preberi več

Medved-kit

Izraz 'medved-kit' se uporablja na kriptovalutnih trgih in združuje besedi 'medved' in 'kit'. Najprej razčlenimo ti dve besedi posamezno.

Preberi več

Veriženje blokov

Veriženje blokov je decentralizirana in distribuirana digitalna knjiga, ki zabeleži transakcije na mnogih računalnikih, tako da noben zabeleženi podatek ne more biti retrospektivno spremenjen, brez spremembe vseh naslednjih blokov.

Preberi več

Blok

Blok je zbirka podatkov, ki vsebuje sklop preverjenih in potrjenih transakcij. Deluje kot gradnik veriženja blokov, od tod tudi ime.

Preberi več

Raziskovalec blokov

Raziskovalec blokov je orodje ali spletna stran, ki uporabnikom omogoča raziskovanje in krmarjenje skozi podatke, shranjene na veriženju blokov.

Preberi več