Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Blok

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Blok v kripto izrazoslovju?

Blok je zbirka podatkov, ki vsebuje sklop preverjenih in potrjenih transakcij. Deluje kot gradnik veriženja blokov, od tod tudi ime. Vsak blok običajno vsebuje določeno število transakcij, odvisno od protokola veriženja blokov in njegove zasnove. Ko se transakcija zgodi na veriženju blokov, se prenese na omrežje sodelujočih vozlišč. Ta vozlišča nato validirajo transakcijo, tako da zagotovijo, da izpolnjuje zahtevana pravila in mehanizme soglasja veriženja blokov. Ko je transakcija preverjena, postane upravičena za vključitev v blok.

Bloke ustvarjajo rudarji ali validirji znotraj omrežja veriženja blokov. Rudarji opravljajo računsko zahtevne naloge, kot so reševanje kompleksnih matematičnih ugank ali algoritmov dokazovanja dela, da preverijo in zavarujejo transakcije. Validatorji v drugih mehanizmih soglasja, kot je dokaz deleža, morda so izbrani na podlagi njihovega deleža ali lastništva v omrežju. Ko rudar ali validator uspešno ustvari blok, ga dodajo obstoječi strukturi veriženja blokov.

Vsak blok vsebuje edinstven identifikator, imenovan kriptografski izračun, ki je generiran na podlagi podatkov v bloku in izračuna prejšnjega bloka. To ustvarja kronološko in nespremenljivo verigo blokov, ki tvori veriženje blokov. Z povezovanjem blokov s kriptografskimi izračuni veriženje blokov zagotavlja integriteto in varnost shranjenih podatkov.

Kakršen koli poskus spreminjanja vsebine bloka bi zahteval spreminjanje izračuna tega bloka in vseh naslednjih blokov, kar bi bilo računsko neizvedljivo in ekonomsko nevzdržno. Poleg tega bloki vsebujejo tudi dodatne informacije, kot so časovni žig, naključno število (uporabljeno v procesu rudarjenja) in druge metapodatke, odvisno od specifičnega protokola veriženja blokov.

Skupaj povedano, blok predstavlja kontejner preverjenih transakcij znotraj veriženja blokov. Deluje kot enota organizacije, prispevajoča k splošni varnosti, preglednosti in nespremenljivosti sistema veriženja blokov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Veriženje blokov

Veriženje blokov je decentralizirana in distribuirana digitalna knjiga, ki zabeleži transakcije na mnogih računalnikih, tako da noben zabeleženi podatek ne more biti retrospektivno spremenjen, brez spremembe vseh naslednjih blokov.

Preberi več

Medved-kit

Izraz 'medved-kit' se uporablja na kriptovalutnih trgih in združuje besedi 'medved' in 'kit'. Najprej razčlenimo ti dve besedi posamezno.

Preberi več

Nosilec vreče

Nosilec vreče se nanaša na vlagatelja ali trgovca, ki drži sredstvo, ki je močno izgubilo vrednost, običajno z malo ali skoraj nobenimi možnostmi za povrnitev svoje nekdanje cene.

Preberi več

Atomske izmenjave

Atomska izmenjava, znana tudi kot trgovina prek verig ali atomska trgovina prek verig, je tehnologija, ki omogoča neposredno trgovino od posameznika do posameznika prek različnih omrežij veriženja blokov.

Preberi več

Raziskovalec blokov

Raziskovalec blokov je orodje ali spletna stran, ki uporabnikom omogoča raziskovanje in krmarjenje skozi podatke, shranjene na veriženju blokov.

Preberi več

Višina bloka

Višina bloka se nanaša na zaporedni red ali položaj bloka znotraj veriženja blokov. To je edinstveno identifikacijsko številko, dodeljeno vsakemu bloku.

Preberi več

Nagrada za blok

Izraz 'nagrada za blok' se nanaša na spodbudo, ki jo prejmejo rudarji ali validatorji, ki uspešno rudarijo ali potrdijo nov blok v omrežju veriženja blokov.

Preberi več

Velikost bloka

Velikost bloka se nanaša na največjo količino podatkov, ki jih je mogoče vključiti v posamezen blok veriženja blokov. Predstavlja omejitev velikosti podatkov, vsebovanih v bloku.

Preberi več