Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Raziskovalec blokov

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Raziskovalec blokov v kripto izrazoslovju?

Raziskovalec blokov je orodje ali spletna stran, ki uporabnikom omogoča raziskovanje in krmarjenje skozi podatke, shranjene na veriženju blokov. Raziskovalci blokov ponujajo uporabniku prijazen vmesnik za ogled in analizo različnih vidikov veriženja blokov, vključno s transakcijami, bloki, naslovi in drugimi relevantnimi informacijami. Pogosto se uporabljajo v javnih omrežjih veriženja blokov, kot sta Bitcoin ali Ethereum, da omogočajo preglednost in dostopnost podatkov veriženja blokov. Ko se zgodi transakcija na veriženju blokov, se zabeleži v bloku, ki se nato doda knjigi veriženja blokov.

Raziskovalec blokov omogoča uporabnikom iskanje specifičnih transakcij z vnosom identifikatorjev transakcij, naslovov denarnic ali drugih ustreznih oznak. Pridobi in prikaže podrobnosti o transakciji, kot so naslovi pošiljatelja in prejemnika, znesek prenosa, časovni žig in blok, v katerega je vključena transakcija. Poleg podrobnosti o transakciji raziskovalec blokov zagotavlja tudi informacije o posameznih blokih znotraj veriženja blokov.

Uporabniki lahko vidijo višino bloka, število transakcij v bloku, časovni žig, ko je bil dodan veriženju blokov, in druge relevantne metapodatke. Poleg tega raziskovalci blokov pogosto prikazujejo tudi izračun prejšnjega bloka, ki tvori povezavo med bloki v veriženju blokov.

Raziskovalci blokov ponujajo tudi funkcionalnosti, ki uporabnikom omogočajo raziskovanje statistike omrežja, kot so trenutna težavnost, skupno število transakcij in druge metrike, ki dajejo vpogled v celotno zdravje in aktivnost omrežja veriženja blokov. Poleg tega raziskovalci blokov lahko ponujajo dodatne funkcionalnosti, kot so iskanje specifičnih naslovov denarnic, prikaz stanj na računu, sledenje premikom sredstev in celo vizualizacija zgodovine transakcij veriženja blokov s pomočjo grafov in grafikonov.

Skupno povedano raziskovalci blokov služijo kot dragoceno orodje, ki uporabnikom omogoča interakcijo in raziskovanje podatkov, shranjenih na veriženju blokov. Zagotavljajo preglednost, odgovornost in uporabniku prijazen vmesnik za krmarjenje in analizo transakcij, blokov in drugih informacij znotraj omrežja veriženja blokov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Blok

Blok je zbirka podatkov, ki vsebuje sklop preverjenih in potrjenih transakcij. Deluje kot gradnik veriženja blokov, od tod tudi ime.

Preberi več

Veriženje blokov

Veriženje blokov je decentralizirana in distribuirana digitalna knjiga, ki zabeleži transakcije na mnogih računalnikih, tako da noben zabeleženi podatek ne more biti retrospektivno spremenjen, brez spremembe vseh naslednjih blokov.

Preberi več

Medved-kit

Izraz 'medved-kit' se uporablja na kriptovalutnih trgih in združuje besedi 'medved' in 'kit'. Najprej razčlenimo ti dve besedi posamezno.

Preberi več

Nosilec vreče

Nosilec vreče se nanaša na vlagatelja ali trgovca, ki drži sredstvo, ki je močno izgubilo vrednost, običajno z malo ali skoraj nobenimi možnostmi za povrnitev svoje nekdanje cene.

Preberi več

Višina bloka

Višina bloka se nanaša na zaporedni red ali položaj bloka znotraj veriženja blokov. To je edinstveno identifikacijsko številko, dodeljeno vsakemu bloku.

Preberi več

Nagrada za blok

Izraz 'nagrada za blok' se nanaša na spodbudo, ki jo prejmejo rudarji ali validatorji, ki uspešno rudarijo ali potrdijo nov blok v omrežju veriženja blokov.

Preberi več

Velikost bloka

Velikost bloka se nanaša na največjo količino podatkov, ki jih je mogoče vključiti v posamezen blok veriženja blokov. Predstavlja omejitev velikosti podatkov, vsebovanih v bloku.

Preberi več

Bikovski trg

Izraz 'bikovski trg' se uporablja na finančnih trgih za opis obdobja, ko so cene v splošnem v porastu, in investitorsko razpoloženje je pozitivno.

Preberi več