Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Hladno Shranjevanje

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Hladno Shranjevanje v kripto izrazoslovju?

Hladno shranjevanje je metoda, ki se uporablja za varno shranjevanje kriptovalut brez povezave z internetom, tako da so nedostopne spletnim grožnjam. Ponuja dodatno plast zaščite pred poskusi hekanja, spletno krajo ali neavtoriziranim dostopom.

Pri hladnem shranjevanju se kriptovalute običajno shranjujejo s fizičnimi ali brezžičnimi metodami shranjevanja. Eno pogosto uporabljeno sredstvo je uporaba strojnih denarnic, ki so fizične naprave, zasnovane za varno shranjevanje zasebnih ključev, povezanih s kriptovalutami. Te denarnice generirajo in shranjujejo zasebne ključe brez povezave, stran od potencialnih spletnih ranljivosti.

Za začetek transakcij ali dostop do kriptovalutnih sredstev strojna denarnica zahteva fizično interakcijo. Druga metoda hladnega shranjevanja vključuje uporabo papirnatih denarnic. Papirnate denarnice so fizični izpisi, ki vsebujejo javni naslov in ustrezni zasebni ključ kriptovalute. Te papirnate denarnice se ustvarijo brez povezave in shranjujejo na varnih mestih, kot so sefe ali zakladišča. Papirnate denarnice niso povezane z nobenim omrežjem, kar zagotavlja rešitev za shranjevanje izven linije in varno rešitev shranjevanja.

Dodatno nekateri posamezniki ali organizacije izberejo, da ustvarijo posebne brezžične računalniške sisteme, ki so namenjeni izključno za upravljanje njihovih kriptovalutnih sredstev. Ti brezžični sistemi nikoli niso povezani z internetom in se uporabljajo izključno za dejavnosti, povezane s shranjevanjem in upravljanjem kriptovalut. Z izolacijo računalnika od spletnih omrežij ostajajo zasebni ključi in digitalna sredstva zaščiteni pred morebitnimi spletnimi grožnjami. Hladno shranjevanje je priljubljeno pri posameznikih ali organizacijah z velikimi kriptovalutnimi sredstvi ali tistimi, ki poudarjajo izboljšane varnostne ukrepe. Ponuja mir uma z zmanjševanjem tveganja spletnih napadov in neavtoriziranega dostopa do digitalnih sredstev.

Pomembno je omeniti, da hladno shranjevanje, čeprav zagotavlja izboljšano varnost, zahteva odgovorno ravnanje in varovanje fizičnih sredstev za shranjevanje, kot so strojne denarnice ali papirnate denarnice. Treba je sprejeti ustrezne varnostne ukrepe za preprečevanje izgube ali poškodbe shranjenih zasebnih ključev.

Skupno povedano, hladno shranjevanje je varna metoda shranjevanja kriptovalut brez povezave z napravami, povezanimi z internetom. Vključuje uporabo fizičnih metod shranjevanja, kot so strojne denarnice ali papirnate denarnice, pa tudi posebne brezžične računalniške sisteme. Hladno shranjevanje zagotavlja dodatno plast zaščite pred spletnimi grožnjami, zagotavlja varnost in varnost digitalnih sredstev.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Kovanec

Kovanec se nanaša na digitalno sredstvo, ki deluje kot oblika valute v določenem verižnem bloku ali omrežju kriptovalute. Za razliko od fizičnih valut kovanci obstajajo le v digitalni obliki in so zasnovani za omogočanje varnih in decentraliziranih transakcij.

Preberi več

Oblak Rudarjenja

Oblak rudarjenja se nanaša na prakso najema rudarskih virov od ponudnika tretje osebe za oddaljeno rudarjenje kriptovalut. Namesto da bi postavljali in upravljali svojo lastno rudarsko opremo, uporabniki dostopajo do rudarskih zmogljivosti prek interneta.

Preberi več

Krožeča Dobava

Krožeča dobava se nanaša na skupno število kovancev ali žetonov kriptovalute, ki so trenutno v javni obtoku in na voljo za trgovanje ali transakcije.

Preberi več

Razcep verige

Ko govorimo o 'razcepu verige' v kontekstu tehnologije veriženja blokov, se nanaša na situacijo, ko se enotno veriženje blokov razdeli na dve ali več ločenih verig, vsaka s svojim naborom pravil in vzdrževanjem neodvisne zgodovine transakcij.

Preberi več

Hladna Denarnica

Izraz 'hladna denarnica' se nanaša na vrsto kriptovalutne denarnice, ki je zasnovana za shranjevanje izven omrežja, s čimer se varujejo zasebni ključi in digitalna sredstva ter jih izolira pred spletnimi grožnjami.

Preberi več

Potrditev

V kontekstu kriptovalut se 'potrditev' nanaša na postopek, s katerim se transakcije potrjujejo in dodajajo v verigo blokov.

Preberi več

Popravek

V kontekstu finančnih trgov se 'popravek' nanaša na začasno obratno gibanje ali prilagoditev cene sredstva ali trga, ki ga vrne nazaj v skladu s svojo temeljno vrednostjo.

Preberi več

Kripto

'Kripto' je okrajšava za 'kriptovaluta' ali 'kriptografska valuta.' Označuje digitalne ali virtualne valute, ki za varnost uporabljajo kriptografijo in delujejo na decentraliziranih omrežjih imenovanih verige blokov.

Preberi več