Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Hladna Denarnica

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Hladna Denarnica v kripto izrazoslovju?

Izraz 'hladna denarnica' se nanaša na vrsto kriptovalutne denarnice, ki je zasnovana za shranjevanje izven omrežja, s čimer se varujejo zasebni ključi in digitalna sredstva ter jih izolira pred spletnimi grožnjami. Za razliko od 'vročih denarnic', ki so povezane z internetom za enostaven dostop in transakcije, hladne denarnice zagotavljajo dodatno plast zaščite, saj hranijo zasebne ključe denarnice izven omrežja. Hladne denarnice so pogosto fizične naprave, kot so strojne denarnice, ki so posebej zasnovane za varno shranjevanje in upravljanje kriptovalut.

Te naprave generirajo in shranjujejo zasebne ključe izven omrežja, stran od morebitnih spletnih ranljivosti, in za začetek transakcij ali dostop do kriptovalutnih sredstev zahtevajo fizično interakcijo. Z ohranjanjem zasebnih ključev izven omrežja hladne denarnice zmanjšujejo tveganje za hekanje, napade z zlonamerno programsko opremo ali neavtoriziran dostop do digitalnih sredstev. Zagotavljajo dodatno raven varnosti, saj zasebni ključi niso izpostavljeni spletnim grožnjam, ki bi lahko ogrozile denarnico. Hladne denarnice so na voljo v različnih oblikah, kot so naprave podobne USB-ju ali pametne kartice, pogosto pa vključujejo tudi šifriranje in druge varnostne funkcije za zaščito zasebnih ključev.

Nekatere hladne denarnice imajo vgrajene zaslone ali tipke na dotik, ki omogočajo uporabnikom varno preverjanje in pooblaščanje transakcij neposredno na napravi. Za uporabo hladne denarnice uporabnik običajno poveže napravo z internetnim računalnikom ali mobilno napravo samo takrat, ko je to potrebno, na primer pri začetku transakcij ali preverjanju stanja. Ko je transakcija podpisana ali je pridobljena potrebna informacija, se hladna denarnica znova odklopi od interneta, ohranja zasebne ključe in digitalna sredstva v shranjevanju izven omrežja.

Hladne denarnice so še posebej priljubljene pri posameznikih ali organizacijah z znatnimi sredstvi v kriptovalutah, tistih, ki jih skrbi varnost njihovih digitalnih sredstev, ali tistih, ki dajejo prednost dolgoročnemu shranjevanju kriptovalut brez pogostega dostopa. Pomembno je omeniti, da čeprav hladne denarnice zagotavljajo odlično varnost, so potrebni odgovorno ravnanje in ustrezni varnostni ukrepi. Uporabniki naj svoje hladne denarnice skrbno shranjujejo na varnih mestih in hranijo varnostne kopije svojih zasebnih ključev, da preprečijo izgubo ali poškodbo.

Skupno povedano je hladna denarnica rešitev za shranjevanje izven omrežja, zasnovana za varno shranjevanje in upravljanje kriptovalut. Z ohranjanjem zasebnih ključev izven omrežja hladne denarnice ponujajo izboljšano zaščito pred spletnimi grožnjami, kar jih naredi za priljubljeno izbiro posameznikov in organizacij, ki iščejo varno dolgoročno shranjevanje digitalnih sredstev.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Hladno Shranjevanje

Hladno shranjevanje je metoda, ki se uporablja za varno shranjevanje kriptovalut brez povezave z internetom, tako da so nedostopne spletnim grožnjam.

Preberi več

Kovanec

Kovanec se nanaša na digitalno sredstvo, ki deluje kot oblika valute v določenem verižnem bloku ali omrežju kriptovalute. Za razliko od fizičnih valut kovanci obstajajo le v digitalni obliki in so zasnovani za omogočanje varnih in decentraliziranih transakcij.

Preberi več

Oblak Rudarjenja

Oblak rudarjenja se nanaša na prakso najema rudarskih virov od ponudnika tretje osebe za oddaljeno rudarjenje kriptovalut. Namesto da bi postavljali in upravljali svojo lastno rudarsko opremo, uporabniki dostopajo do rudarskih zmogljivosti prek interneta.

Preberi več

Krožeča Dobava

Krožeča dobava se nanaša na skupno število kovancev ali žetonov kriptovalute, ki so trenutno v javni obtoku in na voljo za trgovanje ali transakcije.

Preberi več

Potrditev

V kontekstu kriptovalut se 'potrditev' nanaša na postopek, s katerim se transakcije potrjujejo in dodajajo v verigo blokov.

Preberi več

Popravek

V kontekstu finančnih trgov se 'popravek' nanaša na začasno obratno gibanje ali prilagoditev cene sredstva ali trga, ki ga vrne nazaj v skladu s svojo temeljno vrednostjo.

Preberi več

Kripto

'Kripto' je okrajšava za 'kriptovaluta' ali 'kriptografska valuta.' Označuje digitalne ali virtualne valute, ki za varnost uporabljajo kriptografijo in delujejo na decentraliziranih omrežjih imenovanih verige blokov.

Preberi več

Kriptovaluta

Kriptovaluta se nanaša na digitalno ali virtualno obliko valute, ki temelji na kriptografskih tehnikah za varnost in deluje na decentraliziranih omrežjih imenovanih verižnice (blockchain).

Preberi več