Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,284,707,450,059

Obseg 24 h:

$34,723,894,181

Potrditev

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Potrditev v kripto izrazoslovju?

V kontekstu kriptovalut se 'potrditev' nanaša na postopek, s katerim se transakcije potrjujejo in dodajajo v verigo blokov. Potrditve zagotavljajo stopnjo zagotovila, da je bila transakcija uspešno vključena v distribuirano knjigo in se šteje za končno.

Ko se transakcija začne na verižnem bloku, vstopi v bazen nepotrjenih transakcij, imenovan tudi mempool. Rudarji, ki so odgovorni za potrjevanje in dodajanje transakcij v verigo blokov, izberejo transakcije iz mempoola in jih vključijo v blok. Ko je transakcija vključena v blok, velja, da je prejela svojo prvo potrditev. To pomeni, da je transakcija veljavna in jo je omrežje sprejelo. Rudarji potrdijo transakcijo s reševanjem kompleksnih matematičnih problemov in dosežejo soglasje o njenem vključevanju v verigo blokov.

Nato se v verigo blokov dodajajo dodatni bloki, pri čemer vsak blok navede prejšnji blok. Z dodajanjem novih blokov se povečuje število potrditev za transakcijo. Vsak nov blok, dodan v verigo blokov, v katerem je transakcija, poveča njeno raven potrditve. Število potrditev, potrebnih za popolno potrditev transakcije, je odvisno od specifičnega verižnega bloka in želene ravni varnosti. Na splošno več potrditev pomeni bolj varno in dokončno transakcijo.

V večini primerov je transakcija z več potrditvami, na primer šest ali več potrditvami, šteje za zelo varno in nezaprto. Potrditve ščitijo pred potencialnimi napadi, kot je podvojevanje porabe, ko posameznik poskuša večkrat porabiti isto kriptovaluto. Vsaka potrditev predstavlja blok, dodan v verigo blokov, kar transakcijo še bolj oteži ali onemogoči vračanje ali spreminjanje. Uporabniki in trgovci pogosto čakajo na določeno število potrditev, preden transakcijo štejejo za popolnoma zaključeno ali jo sprejmejo kot plačilo.

Število zahtevanih potrditev se lahko razlikuje glede na stopnjo tolerance do tveganja ali vrednost transakcije. Skupno povedano potrditev v kontekstu kriptovalut pomeni postopek, s katerim se transakcije potrjujejo in dodajajo v verigo blokov. Vsak nov blok, dodan v verigo blokov, poveča število potrditev za transakcijo, kar zagotavlja višjo raven varnosti in dokončnosti. Potrditve ščitijo pred potencialnimi napadi in zagotavljajo uporabnikom zagotovilo, da je bila transakcija uspešno vključena v verigo blokov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Hladna Denarnica

Izraz 'hladna denarnica' se nanaša na vrsto kriptovalutne denarnice, ki je zasnovana za shranjevanje izven omrežja, s čimer se varujejo zasebni ključi in digitalna sredstva ter jih izolira pred spletnimi grožnjami.

Preberi več

Hladno Shranjevanje

Hladno shranjevanje je metoda, ki se uporablja za varno shranjevanje kriptovalut brez povezave z internetom, tako da so nedostopne spletnim grožnjam.

Preberi več

Kovanec

Kovanec se nanaša na digitalno sredstvo, ki deluje kot oblika valute v določenem verižnem bloku ali omrežju kriptovalute. Za razliko od fizičnih valut kovanci obstajajo le v digitalni obliki in so zasnovani za omogočanje varnih in decentraliziranih transakcij.

Preberi več

Oblak Rudarjenja

Oblak rudarjenja se nanaša na prakso najema rudarskih virov od ponudnika tretje osebe za oddaljeno rudarjenje kriptovalut. Namesto da bi postavljali in upravljali svojo lastno rudarsko opremo, uporabniki dostopajo do rudarskih zmogljivosti prek interneta.

Preberi več

Popravek

V kontekstu finančnih trgov se 'popravek' nanaša na začasno obratno gibanje ali prilagoditev cene sredstva ali trga, ki ga vrne nazaj v skladu s svojo temeljno vrednostjo.

Preberi več

Kripto

'Kripto' je okrajšava za 'kriptovaluta' ali 'kriptografska valuta.' Označuje digitalne ali virtualne valute, ki za varnost uporabljajo kriptografijo in delujejo na decentraliziranih omrežjih imenovanih verige blokov.

Preberi več

Kriptovaluta

Kriptovaluta se nanaša na digitalno ali virtualno obliko valute, ki temelji na kriptografskih tehnikah za varnost in deluje na decentraliziranih omrežjih imenovanih verižnice (blockchain).

Preberi več

Konsenz

Konsenz, v kontekstu porazdeljenih sistemov, kot je blockchain, se nanaša na kolektivni dogovor med udeleženci glede veljavnosti in vrstnega reda transakcij ali sprememb v stanju sistema.

Preberi več