Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Dohodki

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Dohodki v kripto izrazoslovju?

V kripto prostoru so dohodki koncept, ki se manj pogosto povezuje s kriptovalutami v primerjavi s tradicionalnimi delnicami. Medtem ko tradicionalne delnice pogosto delijo dohodke delničarjem, je razdeljevanje dohodkov v kripto prostoru relativno omejeno.

Obstajajo nekatere kriptovalute in projekti verižnice, ki so implementirali mehanizme podobne dohodkom. Primer so žetoni ali kovanci, ki izplačujejo dohodke in so zasnovani za razdeljevanje nagrad imetnikom žetonov glede na njihovo lastništvo ali sodelovanje v omrežju. Ti razdeljevalni mehanizmi dohodka se lahko razlikujejo glede na projekt.

Nekateri projekti razdeljujejo dodatne žetone ali kovance imetnikom glede na njihovo lastništvo žetona, podobno kot pri delitvi delnic. Drugi razdeljujejo nagrade v obliki dodatnih kriptovalut, ki so ustvarjene prek specifičnih mehanizmov, kot so transakcijske pristojbine ali nagrade za staking.

Razdelitev teh nagrad običajno urejajo vnaprej določena pravila in protokoli, kodirani znotraj omrežja verižnice. Imetniki žetonov morajo morda izpolnjevati določene kriterije ali sodelovati pri specifičnih dejavnostih, da so upravičeni do prejemanja teh nagrad. Pomembno je opozoriti, da ne vse kriptovalute ali projekti verižnice ponujajo razdeljevanja dohodka podobno delnicam.

Kripto prostor je raznolik, in različni projekti postavljajo prednost različnim mehanizmom za spodbujanje sodelovanja in nagrajevanje imetnikov žetonov. Vlagatelji naj skrbno raziskujejo in razumejo specifične značilnosti in dinamiko vsakega projekta, preden pričakujejo ali iščejo dohodke v kripto prostoru.

Sklepoma, čeprav se dohodki manj pogosto povezujejo s kriptovalutami v kripto prostoru v primerjavi s tradicionalnimi delnicami, nekateri projekti so implementirali mehanizme, podobne dohodkom. Ti mehanizmi lahko vključujejo razdeljevanje dodatnih žetonov ali kovancev imetnikom glede na njihovo lastništvo ali sodelovanje v omrežju. Vendar pa se razdeljevanje dohodkov razlikuje med projekti, in vlagatelji naj opravijo temeljito raziskavo, da razumejo specifično dinamiko in značilnosti vsakega projekta, preden pričakujejo ali iščejo dohodke.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

DEX

DEX, kratica za decentralizirano borzo, se nanaša na vrsto kriptovalutne borze, ki deluje na decentraliziranem omrežju, običajno s pomočjo tehnologije verižnice (blockchain).

Preberi več

DeFI

DeFi, kratica za decentralizirano finance, se nanaša na hitro rastoče gibanje in ekosistem, ki si prizadeva ponovno ustvariti tradicionalne finančne sisteme in storitve z uporabo decentraliziranih tehnologij, še posebej verižnice (blockchain) in pametne pogodbe.

Preberi več

dApp

DApp, kratica za decentralizirano aplikacijo, se nanaša na aplikacijo, ki deluje na decentraliziranem omrežju, običajno na verižnici (blockchain).

Preberi več

DAO

DAO, or Decentralized Autonomous Organization, refers to a type of organization or entity that operates through smart contracts on a blockchain, with decisions made collectively by its participants rather than a central authority.

Preberi več

DYOR

DYOR je kratica, ki pomeni 'Naredi svoje raziskave.' To je pogosto uporabljen izraz v kripto skupnosti in služi kot opomin posameznikom, naj pred kakršnimi koli naložbenimi ali finančnimi odločitvami izvedejo temeljite raziskave in skrbno presojo.

Preberi več

Borza

V finančnem kontekstu se izraz 'borza' nanaša na platformo ali trg, kjer je mogoče kupovati, prodajati ali trgovati z različnimi sredstvi, kot so kriptovalute, delnice, blago ali fiat valute.

Preberi več

Fiatna Valuta

Fiatna valuta se nanaša na vrsto valute, ki jo izda vlada in velja za zakonito sredstvo plačila za transakcije znotraj določene države ali regije.

Preberi več

Flippening

Izraz flippening se uporablja v kripto prostoru za opis hipotetičnega dogodka, kjer tržna kapitalizacija ene kriptovalute preseže drugo, kar povzroči premik v njihovih razvrstitvah ali prevladi.

Preberi več