Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,284,707,450,059

Obseg 24 h:

$34,723,894,181

Razveja

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Razveja v kripto izrazoslovju?

Razveja predstavlja pomembno spremembo ali razvejanje v omrežju blockchain, kjer se veriga razdeli na dve ločeni poti, vsaka pod drugačnim naborom pravil. Razvejejo se lahko na trde ali mehke načine. Trda razveja je sprememba, ki ni združljiva nazaj in ustvari novo in ločeno verigo, pogosto pa tudi novo kriptovaluto. Mehka razveja pa je združljiva nazaj in uvaja le nove funkcije ali pravila, pri čemer se pričakuje, da bo omrežje na koncu sprejelo posodobitev. Razveje se lahko pojavijo zaradi nesoglasij v skupnosti, potrebe po nadgradnjah ali za odpravo varnostnih ranljivosti.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Pipo

Pipa je spletna stran ali aplikacija, ki brezplačno razdeljuje majhne količine kriptovalut, običajno kot sredstvo uvajanja v tehnologijo.

Preberi več

Zastava

Zastava se nanaša na pogodbeno ureditev, kjer tretja stranka, imenovana zastavni agent, hrani in ureja plačilo sredstev, potrebnih za dve stranki, vključeni v transakcijo.

Preberi več

ERC-20

ERC-20 je tehnični standard za implementacijo žetonov na Ethereum blockchainu.

Preberi več

Kriptografija

Kriptografija je temeljna veja matematike in računalništva, osredotočena na varovanje komunikacije in podatkov.

Preberi več

Mehka razveja

Mehka razveja je združljiva nadgradnja ali posodobitev omrežja blockchain.

Preberi več

Plin

Plin v kontekstu omrežja Ethereum se nanaša na enoto, ki meri količino računskega napora, potrebnega za izvajanje operacij, kot so izvajanje transakcij, zagon dApp-ov ali izvajanje pametnih pogodb.

Preberi več

Prepolovitev

Prepolovitev je predhodno določen dogodek v protokolu določenih kriptovalut, zlasti Bitcoin, kjer se nagrada za rudarjenje novih blokov prepolovi, kar dejansko zmanjša stopnjo generiranja novih kovancev za 50%. Ta dogodek se zgodi približno vsakih štiri leta ali vsakih 210.000 blokov v primeru Bitcoina. Prepolovitev si prizadeva nadzorovati inflacijo z zmanjšanjem stopnje ustvarjanja kovancev, s čimer se podaljša čas do dosega maksimalne dobave. To lahko privede do povečanja vrednosti kriptovalute zaradi povečane redkosti, pod pogojem, da povpraševanje ostane konstantno ali se poveča. Vendar vpliv na ceno ni takojšen in ga lahko vplivajo različni dejavniki, vključno s tržnim sentimentom in makroekonomskimi trendi.

Preberi več

Likvidnost

V finančnih in kripto trgih likvidnost označuje stopnjo, do katere se sredstvo ali vrednostni papir lahko hitro kupi ali proda na trgu, ne da bi vplivalo na njegovo ceno.

Preberi več