Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Plin

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Plin v kripto izrazoslovju?

Plin v kontekstu omrežja Ethereum se nanaša na enoto, ki meri količino računskega napora, potrebnega za izvajanje operacij, kot so izvajanje transakcij, zagon dApp-ov ali izvajanje pametnih pogodb. Plin se uporablja za dodeljevanje virov Ethereum Virtual Machine (EVM), tako da se ohranita decentralizacija in spodbujanje. Plačilo za plin, izraženo v Etherju (ETH), nadomesti rudarje za porabljeno računsko moč in čas za potrditev ter dodajanje transakcije v blockchain. Cene plina se lahko spreminjajo glede na povpraševanje omrežja, uporabniki pa lahko določijo omejitve plina, da nadzorujejo stroške, vendar lahko postavitev prenizko privede do neuspešnih transakcij.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Mehka razveja

Mehka razveja je združljiva nadgradnja ali posodobitev omrežja blockchain.

Preberi več

Razveja

Razveja predstavlja pomembno spremembo ali razvejanje v omrežju blockchain, kjer se veriga razdeli na dve ločeni poti, vsaka pod drugačnim naborom pravil.

Preberi več

Pipo

Pipa je spletna stran ali aplikacija, ki brezplačno razdeljuje majhne količine kriptovalut, običajno kot sredstvo uvajanja v tehnologijo.

Preberi več

Zastava

Zastava se nanaša na pogodbeno ureditev, kjer tretja stranka, imenovana zastavni agent, hrani in ureja plačilo sredstev, potrebnih za dve stranki, vključeni v transakcijo.

Preberi več

Prepolovitev

Prepolovitev je predhodno določen dogodek v protokolu določenih kriptovalut, zlasti Bitcoin, kjer se nagrada za rudarjenje novih blokov prepolovi, kar dejansko zmanjša stopnjo generiranja novih kovancev za 50%. Ta dogodek se zgodi približno vsakih štiri leta ali vsakih 210.000 blokov v primeru Bitcoina. Prepolovitev si prizadeva nadzorovati inflacijo z zmanjšanjem stopnje ustvarjanja kovancev, s čimer se podaljša čas do dosega maksimalne dobave. To lahko privede do povečanja vrednosti kriptovalute zaradi povečane redkosti, pod pogojem, da povpraševanje ostane konstantno ali se poveča. Vendar vpliv na ceno ni takojšen in ga lahko vplivajo različni dejavniki, vključno s tržnim sentimentom in makroekonomskimi trendi.

Preberi več

Likvidnost

V finančnih in kripto trgih likvidnost označuje stopnjo, do katere se sredstvo ali vrednostni papir lahko hitro kupi ali proda na trgu, ne da bi vplivalo na njegovo ceno.

Preberi več

Likvidnostni bazen

Likvidnostni bazen je rešitev, ki temelji na pametnih pogodbah in se v glavnem uporablja v decentraliziranih borzah (DEX), kjer hrani sredstva za olajšanje trgovanja s zagotavljanjem likvidnosti.

Preberi več

Mnemonična fraza

Mnemonična fraza, znana tudi kot semenska fraza ali fraza za obnovitev, je seznam besed, ki shranjujejo vse informacije, potrebne za obnovitev kripto denarnice.

Preberi več