Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Genesis Block

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Genesis Block v kripto izrazoslovju?

Genesis Block je prvi blok omrežja veriženja.

Je izhodiščna točka, na kateri temelji celotna veriženje. Genesis Block je pogosto ustvarjen s strani ustanovitelja ali razvijalca omrežja veriženja in ima poseben pomen v zgodovini in delovanju omrežja.

Genesis Block služi kot temelj veriženja in vsebuje edinstvene podatke, ki ga razlikujejo od naslednjih blokov. Običajno vključuje bistvene informacije, kot so časovni žig, edinstven identifikator in začetni niz transakcij ali podatkov, ki določajo začetno stanje veriženja.

Ena ključna sestavina v Genesis Blocku je 'coinbase transakcija', posebna transakcija, ki ustvari in dodeli prve enote osnovne kriptovalute omrežja. Ta transakcija lahko dodeli začetne kovance ustvarjalcu ali določenim naslovom, določenim za prihodnji razvoj ali distribucijo.

Ustvarjanje Genesis Blocka označuje uradni začetek omrežja veriženja. Postavlja začetne parametre, pravila in mehanizem soglasja za delovanje omrežja. Nadaljnji bloki so zgrajeni na Genesis Blocku, tvorijo kronološki zapored, ki beleži vse transakcije in dejavnosti v veriženju.

Genesis Block pogosto nosi simbolni ali zgodovinski pomen. Lahko vsebuje sporočila ali reference na pomembne dogodke ali posameznike, povezane s projektom veriženja. Na primer, Bitcoin Genesis Block je vseboval sporočilo, ki se nanaša na finančno krizo leta 2008, kar kaže na nameravanje ustvarjanja decentraliziranega in neodvisnega finančnega sistema. Podatki v Genesis Blocku so nespremenljivi, kar pomeni, da jih ni mogoče spremeniti, ko so ustvarjeni in dodani v veriženje. Služi kot nepogrešljiv del zgodovine in celovitosti veriženja, zagotavlja začetno točko za nadaljnje delovanje omrežja.

Sklepoma je Genesis Block prvi blok omrežja veriženja in ima poseben pomen kot temelj celotnega veriženja. Vsebuje edinstvene podatke, ki ga razlikujejo od naslednjih blokov, vključno z začetnimi transakcijami in ustvarjanjem osnovne kriptovalute omrežja. Genesis Block določa začetne parametre in pravila delovanja veriženja ter nosi simbolni ali zgodovinski pomen v okviru projekta veriženja.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

FUDster

FUDster je izraz, ki se uporablja v kripto in investicijskem prostoru, da se opiše posameznika ali entiteto, ki aktivno širi FUD (Strah, Nesigurnost in Dvom) v skupnosti ali na trgu.

Preberi več

FUD

FUD, kratica za 'Strah, Nesigurnost in Dvom', je izraz, ki se pogosto uporablja v kripto in investicijskih skupnostih.

Preberi več

FOMO

FOMO, kratica za 'Strah pred Zgrešeno Priložnostjo', je pogost psihološki pojav, ki opisuje občutek tesnobe ali nelagodja, ki ga posamezniki doživljajo, ko verjamejo, da se drugi udeležujejo vzpodbudne ali nagrajevalne priložnosti, in se bojijo, da bodo izpuščeni.

Preberi več

Flippening

Izraz flippening se uporablja v kripto prostoru za opis hipotetičnega dogodka, kjer tržna kapitalizacija ene kriptovalute preseže drugo, kar povzroči premik v njihovih razvrstitvah ali prevladi.

Preberi več

Trda Vilica (Hard Fork)

V svetu tehnologije veriženja podatkovnih blokov (blockchain) trda vilica označuje pomembno in trajno odstopanje od protokola omrežja veriženja podatkovnih blokov, kar vodi v ustvarjanje dveh ločenih in različnih verig.

Preberi več

HODL

HODL je izraz, ki se pogosto uporablja v skupnosti kriptovalut in izvira iz napake pri črkovanju besede 'hold'.

Preberi več

ICO

ICO označuje zagon kriptovalute (Initial Coin Offering) in se nanaša na način zbiranja sredstev, ki ga uporabljajo projekti kriptovalut ali začetniki start-upov za pridobivanje kapitala.

Preberi več

Interoperabilnost

Interoperabilnost se nanaša na sposobnost različnih sistemov, tehnologij ali omrežij za nemoteno komuniciranje, izmenjavo podatkov in učinkovito sodelovanje.

Preberi več