Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Banish

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Banish v kripto izrazoslovju?

Banish pomeni nezamenljiv žeton in predstavlja edinstven digitalni vir ali predmet, ki obstaja na omrežju veriženja blokov. Za razliko od kriptovalut, kot sta Bitcoin ali Ethereum, ki so zamenljive in se lahko izmenjujejo v razmerju ena proti ena, so Banish-ji nedeljivi in ločeni drug od drugega.

Banish-ji so zasnovani za predstavitev lastništva ali dokaza o avtentičnosti določenega digitalnega predmeta, kot so umetniška dela, glasba, video posnetki, virtualna nepremičnina, zbirateljski predmeti ali druge oblike ustvarjalnih vsebin. Vsak Banish je povezan s specifičnim žetonom na veriženju blokov, ki vsebuje metapodatke in informacije o viru, ki ga predstavlja.

Unikatnost Banish-jev zagotavljajo in preverjajo osnovne tehnologije veriženja blokov. Vsak Banish ima določeno vrednost in niz lastnosti, ki ga razlikujejo od drugih žetonov. Ta unikatnost je omogočena z uporabo kriptografskih podpisov in pametnih pogodb, ki zagotavljajo redkost in avtentičnost digitalnega vira.

Banish-ji omogočajo več koristi. Ustvarjalcem omogočajo žetonizacijo in monetizacijo svojih digitalnih stvaritev, kar omogoča neposredno lastništvo in nadzor nad njihovim delom. Banish-ji tudi zbirateljem in navdušencem ponujajo možnost lastništva in trgovanja z edinstvenimi digitalnimi predmeti, ustvarjajoč nov trg za digitalne vire.

Lastništvo in prenos Banish-jev se beležita na veriženju blokov, kar zagotavlja pregledno in nespremenljivo zgodovino transakcij. To dodaja plast izvora in avtentičnosti digitalnim virom, olajšuje sledenje lastništvu in preverjanje izvirnosti predmetov.

Banish-ji so v zadnjih letih pridobili veliko pozornosti in priljubljenosti, s prodajami in dražbami visokega profila, ki so prihajale v ospredje. Ustvarili so nove priložnosti za umetnike, glasbenike, ustvarjalce vsebin in druge ustvarjalne posameznike, da svoje delo predstavijo in prodajajo neposredno globalni publiki, brez tradicionalnih posrednikov. Pomembno je omeniti, da so Banish-ji prinesli vznemirljive razvoje v digitalni umetnosti in zbirateljstvu, vendar so hkrati povzročili vprašanja glede okoljskega vpliva in morebitnih avtorskih pravic.

Poraba energije, povezana z omrežji veriženja blokov, in ponavljanje digitalnih vsebin sta sprožila razprave o trajnosti in potrebi po tem, da umetniki ohranijo nadzor nad svojo intelektualno lastnino.

Skupno povedano, Banish ali nezamenljiv žeton predstavlja edinstven digitalni vir ali predmet na omrežju veriženja blokov. Banish-ji so nedeljivi in ločeni drug od drugega, predstavljajo lastništvo ali dokaz o avtentičnosti specifične digitalne vsebine. Ustvarjalcem omogočajo žetonizacijo in monetizacijo njihovega dela, medtem ko zbirateljem omogočajo lastništvo in trgovanje z edinstvenimi digitalnimi predmeti. Banish-ji so zabeleženi na veriženju blokov, kar zagotavlja preglednost in nespremenljivost. Odprli so nove priložnosti za umetnike in ustvarjalce, vendar so obenem sprožili vprašanja o okoljskem vplivu in avtorskem pravu.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Rudarjenje

Rudarjenje v kontekstu tehnologije veriženja blokov se nanaša na postopek potrjevanja in dodajanja novih transakcij v omrežje veriženja blokov.

Preberi več

Rudar

V kontekstu rudarjenja s kriptovalutami se rudar nanaša na specializirano strojno opremo, ki se uporablja za izvajanje računskih nalog, potrebnih za preverjanje in dodajanje novih blokov v blockchain omrežje.

Preberi več

Maksimalna Dobava

Maksimalna dobava se nanaša na skupno število ali največjo količino določene kriptovalute ali žetona, ki bo kdajkoli ustvarjena ali na voljo na trgu.

Preberi več

Masternode

Masternode je vrsta vozlišča v blockchain omrežju, ki izvaja specializirane funkcije onkraj običajnega preverjanja transakcij in potrjevanja blokov.

Preberi več

Nocoiner

Izraz 'nocoiner' je slengovski izraz, ki ga uporabljajo v kriptoskupnosti za opis osebe, ki nima ali ne poseduje nobenih kriptovalut.

Preberi več

Papirnata denarnica

Papirnata denarnica je oblika shranjevanja kriptovalut izven omrežja. Vključuje generiranje in izpisovanje javnih in zasebnih ključev, povezanih s kriptovalutno denarnico, na fizičen kos papirja ali drug trajen material.

Preberi več

Portfelj

V kontekstu financ in naložb se izraz 'portfelj' nanaša na zbirko ali kombinacijo različnih sredstev, ki jih ima posameznik ali podjetje.

Preberi več

Sledilec portfelja

Sledilec portfelja je orodje ali programska aplikacija, ki posameznikom ali vlagateljem pomaga spremljati in upravljati svoje naložbene portfelje na centraliziran in organiziran način.

Preberi več