Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Orakli

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Orakli v kripto izrazoslovju?

V kontekstu blockchaina in pametnih pogodb so orakli tretjeosebne storitve ali posredniki, ki pametne pogodbe oskrbujejo s zunanjimi informacijami. Pametne pogodbe so samoizvajajoče pogodbe, kjer so pogoji neposredno zapisani v kodo in delujejo na blockchainu. Vendar ne morejo dostopati do podatkov resničnega sveta ali samostojno interagirati z zunanjimi sistemi. Orakli delujejo kot most med blockchaini in zunanjim svetom, zagotavljajo potrebne podatke za sprožitev izvajanja pametnih pogodb. Orakli lahko zagotavljajo različne vrste podatkov, vključno s cenovnimi informacijami, vremenskimi posodobitvami in izidom dogodkov. Natančnost in zanesljivost oraklov sta ključni, saj lahko napačni ali manipulirani podatki privedejo do neželenih izidov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Mnemonična fraza

Mnemonična fraza, znana tudi kot semenska fraza ali fraza za obnovitev, je seznam besed, ki shranjujejo vse informacije, potrebne za obnovitev kripto denarnice.

Preberi več

Likvidnostni bazen

Likvidnostni bazen je rešitev, ki temelji na pametnih pogodbah in se v glavnem uporablja v decentraliziranih borzah (DEX), kjer hrani sredstva za olajšanje trgovanja s zagotavljanjem likvidnosti.

Preberi več

Likvidnost

V finančnih in kripto trgih likvidnost označuje stopnjo, do katere se sredstvo ali vrednostni papir lahko hitro kupi ali proda na trgu, ne da bi vplivalo na njegovo ceno.

Preberi več

Prepolovitev

Prepolovitev je predhodno določen dogodek v protokolu določenih kriptovalut, zlasti Bitcoin, kjer se nagrada za rudarjenje novih blokov prepolovi, kar dejansko zmanjša stopnjo generiranja novih kovancev za 50%. Ta dogodek se zgodi približno vsakih štiri leta ali vsakih 210.000 blokov v primeru Bitcoina. Prepolovitev si prizadeva nadzorovati inflacijo z zmanjšanjem stopnje ustvarjanja kovancev, s čimer se podaljša čas do dosega maksimalne dobave. To lahko privede do povečanja vrednosti kriptovalute zaradi povečane redkosti, pod pogojem, da povpraševanje ostane konstantno ali se poveča. Vendar vpliv na ceno ni takojšen in ga lahko vplivajo različni dejavniki, vključno s tržnim sentimentom in makroekonomskimi trendi.

Preberi več

Rug Pull

Rug Pull je vrsta prevare v kriptovalutnem in decentraliziranem finančnem sektorju (DeFi), kjer razvijalci opustijo projekt in pobegnejo z denarjem vlagateljev.

Preberi več

SegWit (Segregated Witness)

SegWit ali Segregated Witness je nadgradnja Bitcoin protokola, ki je bila aktivirana avgusta 2017.

Preberi več

Tokenomics

Tokenomics je izraz, ki združuje 'žeton' in 'ekonomija' in se nanaša na študijo ekonomskih modelov, ki obkrožajo žetone na osnovi veriženja blokov.

Preberi več

Pravilo o transakcijski proviziji

Pravilo o transakcijski proviziji je provizija, ki nastane pri izvedbi kriptovalutne transakcije na verigi blokov.

Preberi več