Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Pari-prijatelji

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Pari-prijatelji v kripto izrazoslovju?

Pari-prijatelji (P2P) se nanaša na decentralizirano obliko interakcije, ki se odvija neposredno med strankami, brez potrebe po posredniku ali centralni avtoriteti. V kontekstu verige blokov in kriptovalut omrežja P2P omogočajo transakcije in komunikacijo neposredno med uporabniki, kar omogoča več zasebnosti, avtonomije in zmanjšane stroške v primerjavi s tradicionalnimi centraliziranimi sistemi. Platforme P2P se pogosto uporabljajo za trgovanje s kriptovalutami, deljenje datotek in aplikacije decentraliziranega financiranja (DeFi).

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Večpodpisna denarnica

Večpodpisna denarnica ali preprosto multisig denarnica je digitalna denarnica, zasnovana za izboljšanje varnosti z zahtevo po več podpisih za pooblastitev transakcije.

Preberi več

Mreža Lightning

Mreža Lightning je rešitev za povečanje zmogljivosti druge ravni, zasnovana za omogočanje hitrih in poceni transakcij na omrežjih verige blokov, kot je Bitcoin.

Preberi več

Hashtna moč

Hashtna moč je ključni parameter v svetu kriptovalut, ki predstavlja število hashtnih operacij, ki jih lahko rudar ali celotno omrežje izvede na sekundo.

Preberi več

51% Napad

51% Napad se nanaša na varnostno tveganje v decentraliziranem omrežju verige blokov, kjer posamezni rudar ali rudarski bazen pridobi nadzor nad več kot 50% hashrata omrežja, kar jim omogoča enostransko manipulacijo verige blokov.

Preberi več

Napad na ponovitev

Napad na ponovitev je zlonamerni napad na omrežje, kjer se veljavno prenos podatkov goljufivo ponovi ali zakasni.

Preberi več

Stranska veriga

Stranska veriga je ločena veriga blokov, ki deluje vzporedno z glavno verigo blokov in omogoča izboljšano funkcionalnost ali vrednost.

Preberi več

Časovna ključavnica

Časovna ključavnica je kriptografska funkcija, ki omejuje porabo ali uporabo določenih bitcoinov ali drugih kriptovalut do določenega datuma v prihodnosti ali do izpolnitve določenih pogojev.

Preberi več

Dokaz ničelno znanje

Dokaz ničelno znanje (ZKP) je kriptografska metoda, ki eni stranki (dokazovalcu) omogoča dokazovanje druge strani (preverjevalcu), da pozna določeno vrednost ali ima določene informacije, ne da bi razkrila podrobnosti o sami vrednosti ali informacijah.

Preberi več