Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Napad na ponovitev

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Napad na ponovitev v kripto izrazoslovju?

Napad na ponovitev je zlonamerni napad na omrežje, kjer se veljavno prenos podatkov goljufivo ponovi ali zakasni. V kontekstu verige blokov lahko to pomeni, da se transakcija, izvedena na eni verigi blokov, ponovi na drugi verigi blokov, kar vodi v nepooblaščene transakcije in morebitno izgubo sredstev. Za preprečitev takšnih napadov in zagotovitev integritete transakcij so bistveni varnostni ukrepi, kot so uporaba unikatnih identifikatorjev transakcij in implementacija zaščite pred ponovitvijo v protokolih omrežja.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Pari-prijatelji

Pari-prijatelji (P2P) se nanaša na decentralizirano obliko interakcije, ki se odvija neposredno med strankami, brez potrebe po posredniku ali centralni avtoriteti.

Preberi več

Večpodpisna denarnica

Večpodpisna denarnica ali preprosto multisig denarnica je digitalna denarnica, zasnovana za izboljšanje varnosti z zahtevo po več podpisih za pooblastitev transakcije.

Preberi več

Mreža Lightning

Mreža Lightning je rešitev za povečanje zmogljivosti druge ravni, zasnovana za omogočanje hitrih in poceni transakcij na omrežjih verige blokov, kot je Bitcoin.

Preberi več

Hashtna moč

Hashtna moč je ključni parameter v svetu kriptovalut, ki predstavlja število hashtnih operacij, ki jih lahko rudar ali celotno omrežje izvede na sekundo.

Preberi več

Stranska veriga

Stranska veriga je ločena veriga blokov, ki deluje vzporedno z glavno verigo blokov in omogoča izboljšano funkcionalnost ali vrednost.

Preberi več

Časovna ključavnica

Časovna ključavnica je kriptografska funkcija, ki omejuje porabo ali uporabo določenih bitcoinov ali drugih kriptovalut do določenega datuma v prihodnosti ali do izpolnitve določenih pogojev.

Preberi več

Dokaz ničelno znanje

Dokaz ničelno znanje (ZKP) je kriptografska metoda, ki eni stranki (dokazovalcu) omogoča dokazovanje druge strani (preverjevalcu), da pozna določeno vrednost ali ima določene informacije, ne da bi razkrila podrobnosti o sami vrednosti ali informacijah.

Preberi več

Banish

Banish pomeni nezamenljiv žeton in predstavlja edinstven digitalni vir ali predmet, ki obstaja na omrežju veriženja blokov.

Preberi več