Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Sat

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Sat v kripto izrazoslovju?

Sat je izraz, ki se pogosto uporablja v kriptosvetu in se nanaša na najmanjšo enoto bitcoina, vodilne decentralizirane digitalne valute. Gre za kratico za 'satoshi', poimenovanega po psevdonimnem ustvarjalcu bitcoina, Satoshi Nakamotu.

Bitcoin je razdeljen na manjše enote, in en bitcoin se lahko razdeli na 100 milijonov satoshijev. Drugače povedano, vsak bitcoin sestavlja 100 milijonov posameznih enot, pri čemer vsaka enota predstavlja en satoshi. Satoshiji so za bitcoin to, kar so centi za ameriški dolar ali peniji za britanski funt - del celotne valute.

Uporaba satoshijev omogoča mikrotransakcije in zagotavlja večjo prilagodljivost pri izvajanju transakcij z manjšimi nominalnimi vrednostmi. Ker se vrednost bitcoina lahko močno spreminja, še posebej ob upoštevanju omejene ponudbe in visokega povpraševanja, uporaba satoshijev kot osnovne enote olajšuje transakcije celo najmanjših zneskov. Na primer, če je cena bitcoina 50.000 dolarjev, je 1 satoshi vreden 0,0005 dolarja. To omogoča transakcije in prenose vrednosti, ki so bolj dostopni in natančni, zlasti za majhne nakupe, prenose denarja ali mikrotransakcije v ekosistemu bitcoina.

Uporaba satoshijev prav tako poudarja potencial skalabilnosti bitcoina in drugih kriptovalut. Kadar cena bitcoina narašča ali pada, se vrednost satoshija sorazmerno prilagaja. Zato, ne glede na ceno celotnega bitcoina, satoshiji ostajajo deljive enote, ki ohranjajo svojo relativno vrednost.

Z uporabo satoshijev posamezniki in podjetja lahko izvajajo transakcije s manjšimi zneski bitcoina, spodbujajo širšo sprejetost in olajšujejo nemotene plačilne transakcije znotraj ekosistema bitcoina.

Skupno povedano je 'sat' kratica za 'satoshi', ki je najmanjša enota bitcoina. Predstavlja stotinko milijarditko bitcoina in omogoča mikrotransakcije ter natančne prenose vrednosti znotraj ekosistema bitcoina. Uporaba satoshijev poudarja skalabilnost in deljivost bitcoina, kar omogoča transakcije celo najmanjših zneskov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze