Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Skupna Ponudba

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Skupna Ponudba v kripto izrazoslovju?

'Skupna ponudba' kriptovalute se nanaša na največje število ali količino kovancev ali žetonov, ki bodo kdajkoli obstajali v njenem ekosistemu. Predstavlja skupno količino kriptovalute, ki jo je mogoče rudariti, kovati ali ustvarjati v skladu z pravili in parametri, določenimi v protokolu verige blokov. Skupna ponudba je običajno predhodno določena in določena ob ustvarjanju kriptovalute. Lahko se znatno razlikuje od ene kriptovalute do druge.

Za nekatere kriptovalute je lahko skupna ponudba fiksna in nespremenljiva, kar pomeni, da onkraj začetne ponudbe ne bo ustvarjenih nobenih dodatnih kovancev ali žetonov. Druge kriptovalute lahko imajo mehanizme, ki omogočajo ustvarjanje novih kovancev ali žetonov v času, bodisi prek nagrad za rudarjenje, nagrad za stavljenje ali drugih inflacijskih mehanizmov.

Skupna ponudba je pomemben dejavnik pri analizi in ocenjevanju kriptovalute. Lahko vpliva na dejavnike, kot so redkost, inflacija in dinamika trga. Kriptovalute z omejeno ali fiksno skupno ponudbo se lahko dojemajo kot bolj redke in potencialno bolj vredne v času zaradi omejene dostopnosti. Po drugi strani pa se lahko kriptovalute z razširjeno ali inflacijsko skupno ponudbo srečujejo s izzivi v zvezi z ohranjanjem vrednosti in izogibanjem razvodeni.

Skupno ponudbo kriptovalute običajno predstavlja določena enota, kot so 'kovanci' ali 'žetoni'. Na primer, Bitcoin ima skupno ponudbo 21 milijonov kovancev, Ethereum pa je sprva imel skupno ponudbo 100 milijonov žetonov, vendar je od takrat prešel na drugačen model izdaje.

Pomembno je omeniti, da je skupna ponudba ločena od krožeče ponudbe, ki se nanaša na število kovancev ali žetonov, ki so trenutno v obtoku in na voljo za trgovanje. Krožeča ponudba je lahko nižja od skupne ponudbe, če so nekateri kovanci ali žetoni zaklenjeni, rezervirani ali še niso bili izpuščeni na trg.

Skupno povedano predstavlja skupna ponudba kriptovalute največjo količino kovancev ali žetonov, ki bodo kdajkoli obstajali v njenem ekosistemu. Lahko se razlikuje od ene kriptovalute do druge in ima posledice za redkost, inflacijo in dinamiko trga. Razumevanje skupne ponudbe je pomembno pri ocenjevanju potencialne vrednosti kriptovalute in dinamike trga.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze