Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,305,283,865,409

Obseg 24 h:

$33,775,246,760

TPS

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz TPS v kripto izrazoslovju?

TPS ali 'Transakcij na Sekundo' je pogosta mera, ki se uporablja za merjenje hitrosti obdelave in razširljivosti sistema, zlasti v kontekstu tehnologije verige blokov in kriptovalut. TPS se nanaša na število transakcij, ki jih sistem lahko obvladuje ali obdela v enemsekundnem okvirju. Zagotavlja kazalnik zmogljivosti sistema za učinkovito obvladovanje visokega obsega transakcij. Višje vrednosti TPS običajno kažejo na hitrejšo obdelavo transakcij in boljšo razširljivost.

V kontekstu omrežij verige blokov je TPS ključna mera, saj neposredno vpliva na sposobnost omrežja za obvladovanje velikega števila transakcij pravočasno. Omrežja verige blokov z večjo zmogljivostjo TPS so bolj sposobna prilagajati povečanim obsegom transakcij, kar jih naredi bolj primerna za aplikacije, ki zahtevajo hitro in pogosto obdelavo transakcij. Zmožnost TPS omrežja verige blokov je vplivana z različnimi dejavniki, vključno z osnovnim algoritmom soglasja, arhitekturo omrežja, velikostjo bloka, kompleksnostjo transakcij in zastoji omrežja.

Različne platforme verige blokov in kriptovalute imajo različne zmogljivosti TPS. Na primer, TPS Bitcoina je relativno nizka, običajno okoli 3-7 transakcij na sekundo, medtem ko si druga omrežja verige blokov, kot je Ethereum 2.0, prizadevajo doseči veliko višje vrednosti TPS z izboljšavami razširljivosti. Povečanje TPS je bilo v središču razvoja in raziskav verige blokov, saj omogoča širšo sprejetost in uporabne primere, ki zahtevajo visoko prepustnost transakcij, kot so plačilni sistemi, decentralizirane borze in upravljanje dobavne verige.

Pomembno je omeniti, da TPS ni edini dejavnik pri ocenjevanju učinkovitosti ali učinkovitosti omrežja verige blokov. Druge metrike, kot so čas potrditve, varnost, decentralizacija in poraba energije, je treba upoštevati pri ocenjevanju celotnih zmogljivosti sistema verige blokov.

Skupno povedano je TPS ali Transakcij na Sekundo mera, ki meri hitrost obdelave in razširljivost sistema, zlasti v kontekstu tehnologije verige blokov. Količini transakcij, ki jih sistem lahko obvladuje v eni sekundi, in je ključen dejavnik pri ocenjevanju zmogljivosti omrežja verige blokov za obdelavo transakcij in razširljivost. Višje vrednosti TPS običajno kažejo na hitrejšo obdelavo transakcij in boljšo razširljivost, kar omogoča učinkovitejše obvladovanje velikega obsega transakcij.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Skupna Ponudba

'Skupna ponudba' kriptovalute se nanaša na največje število ali količino kovancev ali žetonov, ki bodo kdajkoli obstajali v njenem ekosistemu.

Preberi več

To The Moon

'To the moon' je pogosta fraza, pogosto uporabljena v kriptovalutni skupnosti, da izrazi pozitiven sentiment ali navdušenje nad dvigom cene določene kriptovalute ali pomembnim vzponom.

Preberi več

Staking

Staking je postopek, uporabljen v verižnih omrežjih, da se potrdijo in zavarujejo transakcije ter hkrati pridobiva nagrade.

Preberi več

Stabilna kriptovaluta

Stabilna kriptovaluta je vrsta kriptovalute, zasnovane za zmanjšanje nihanja vrednosti z vezavo na stabilno sredstvo ali košarico sredstev.

Preberi več

Velikan (Whale)

V kontekstu kriptovalut izraz 'velikan' označuje posameznika ali entiteto, ki ima pomembno količino kriptovalute.

Preberi več

Bel seznam (Whitelist)

V kontekstu kriptovalut in projektov verige blokov se beli seznam nanaša na seznam naslovov ali posameznikov, ki jim so podeljene določene privilegije ali dostop za sodelovanje v določenih dejavnostih znotraj ekosistema projekta.

Preberi več

Bel dokument

V svetu kriptovalut in tehnologije verige blokov je bel dokument obsežen dokument, ki podrobno opisuje podrobnosti, vizijo, tehnologijo in potencialno izvedbo določenega projekta ali kriptovalute.

Preberi več

Šibke roke

V kriptovalutnem svetu se izraz 'šibke roke' uporablja za opis posameznikov ali vlagateljev, ki naj bi imeli nizko toleranco do tržne volatilnosti ali pomanjkanje prepričanja v svoje naložbene odločitve.

Preberi več