Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Denarnica

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Denarnica v kripto izrazoslovju?

V kontekstu kriptovalute je denarnica digitalno orodje, ki uporabnikom omogoča shranjevanje, prejemanje in pošiljanje kriptovalut. Denarnice so lahko osnovane na strojni ali programski opremi ter varujejo uporabniške zasebne ključe, ki so bistveni za dostop do kriptovalut, povezanih s pripadajočimi javnimi naslovi. Denarnice komunicirajo z veriženjem blokov, da omogočijo uporabnikom preverjanje stanja, pošiljanje in prejemanje digitalnih valut ter izvajanje drugih operacij. Nekatere denarnice podpirajo več kriptovalut, druge pa so razvite za določene kovance. Ključnega pomena je ohranjanje varnosti denarnice, saj lahko izguba dostopa ali ogroženost privede do izgube sredstev.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Pravilo o transakcijski proviziji

Pravilo o transakcijski proviziji je provizija, ki nastane pri izvedbi kriptovalutne transakcije na verigi blokov.

Preberi več

Tokenomics

Tokenomics je izraz, ki združuje 'žeton' in 'ekonomija' in se nanaša na študijo ekonomskih modelov, ki obkrožajo žetone na osnovi veriženja blokov.

Preberi več

SegWit (Segregated Witness)

SegWit ali Segregated Witness je nadgradnja Bitcoin protokola, ki je bila aktivirana avgusta 2017.

Preberi več

Rug Pull

Rug Pull je vrsta prevare v kriptovalutnem in decentraliziranem finančnem sektorju (DeFi), kjer razvijalci opustijo projekt in pobegnejo z denarjem vlagateljev.

Preberi več

Zaviti žetoni

Zaviti žetoni so vrsta kriptovalutnih žetonov, ki so izdani na verigi blokov, različni od izvorne verige blokov sredstva, ki ga predstavljajo, in so vezani na vrednost tega sredstva.

Preberi več

2FA (Dvo-faktorska avtentikacija)

Dvo-faktorska avtentikacija (2FA) je varnostni mehanizem, ki zahteva, da uporabnik zagotovi dva tipa identifikacije za dostop do spletnega računa ali storitve.

Preberi več

51% Napad

51% Napad se nanaša na varnostno tveganje v decentraliziranem omrežju verige blokov, kjer posamezni rudar ali rudarski bazen pridobi nadzor nad več kot 50% hashrata omrežja, kar jim omogoča enostransko manipulacijo verige blokov.

Preberi več

Hashtna moč

Hashtna moč je ključni parameter v svetu kriptovalut, ki predstavlja število hashtnih operacij, ki jih lahko rudar ali celotno omrežje izvede na sekundo.

Preberi več