Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,284,707,450,059

Obseg 24 h:

$34,723,894,181

Velikan (Whale)

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Velikan (Whale) v kripto izrazoslovju?

V kontekstu kriptovalut izraz 'velikan' označuje posameznika ali entiteto, ki ima pomembno količino kriptovalute. Velikane pogosto odlikuje znatna lastništvo žetonov, kar lahko ima pomemben vpliv na trg zaradi njihove sposobnosti vplivanja na cene in likvidnost. Velikani običajno razpolagajo z velikimi zneski kapitala za naložbe in so sposobni izvesti pomembne transakcije, ki lahko vplivajo na dinamiko ponudbe in povpraševanja po določeni kriptovaluti. Njihove trgovalne dejavnosti lahko povzročijo opazne premike cen in ustvarijo volatilnost na trgu.

Izraz 'velikan' izhaja iz analogije, da so ti posamezniki ali entitete veliki in vplivni, podobno kot velikost in vpliv velikanov v oceanu. Kot velikani med največjimi bitji v morju, imajo velikani kriptovalut pomemben delež skupne ponudbe določene kriptovalute.

Velikani lahko vplivajo na trg na različne načine. Na primer, velikan lahko izbere, da bo kupil ali prodal pomembno količino kriptovalute, kar vodi v nihanja cen. Njihova dejanja lahko generirajo zagon in vplivajo na druge udeležence na trgu, sprožijo domino efekt. Čeprav imajo velikani potencial za vpliv na trg, je pomembno opozoriti, da vsi veliki imetniki kriptovalut niso nujno vpleteni v manipulativne ali zlonamerne dejavnosti. Nekateri velikani so lahko zgodnji sprejemniki ali institucionalni vlagatelji, ki so svoje deleže nabrali v času.

Vendar pa lahko prisotnost velikanov prav tako povzroči skrbi glede manipulacije trga. Njihove znatne zaloge lahko uporabijo za manipulacijo cen, ustvarjanje umetnega povpraševanja ali ponudbe ter izvajanje usklajenih trgovalnih strategij za osebno korist. Zato regulativni ukrepi in pobude za transparentnost ciljajo na preprečevanje manipulacije trga in zagotavljanje poštenih trgovalnih praks.

Vredno je omeniti, da je kriptovalutni trg decentraliziran, in dejanja velikanov ne določajo celotne usmeritve ali dolgoročne vrednosti kriptovalut. Trg vplivajo različni dejavniki, vključno z osnovnimi razvoji, vlagateljskim sentimentom, tehnološkimi napredki in širšimi trendi trga.

Skupno povedano, v kriptovalutnem kontekstu velikan označuje posameznika ali entiteto, ki ima pomembno količino kriptovalute. Velikani imajo potencial za vplivanje na trg zaradi svojih znatnih deležev in sposobnosti vplivanja na cene in likvidnost. Čeprav lahko njihova dejanja ustvarijo volatilnost na trgu, je pomembno prepoznati, da vsi veliki imetniki kriptovalut niso vpleteni v manipulativne dejavnosti. Kriptovalutni trg vplivajo različni dejavniki, dejanja velikanov pa ne določajo izključno njegove usmeritve ali vrednosti.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

TPS

TPS ali 'Transakcij na Sekundo' je pogosta mera, ki se uporablja za merjenje hitrosti obdelave in razširljivosti sistema, zlasti v kontekstu tehnologije verige blokov in kriptovalut.

Preberi več

Skupna Ponudba

'Skupna ponudba' kriptovalute se nanaša na največje število ali količino kovancev ali žetonov, ki bodo kdajkoli obstajali v njenem ekosistemu.

Preberi več

To The Moon

'To the moon' je pogosta fraza, pogosto uporabljena v kriptovalutni skupnosti, da izrazi pozitiven sentiment ali navdušenje nad dvigom cene določene kriptovalute ali pomembnim vzponom.

Preberi več

Staking

Staking je postopek, uporabljen v verižnih omrežjih, da se potrdijo in zavarujejo transakcije ter hkrati pridobiva nagrade.

Preberi več

Bel seznam (Whitelist)

V kontekstu kriptovalut in projektov verige blokov se beli seznam nanaša na seznam naslovov ali posameznikov, ki jim so podeljene določene privilegije ali dostop za sodelovanje v določenih dejavnostih znotraj ekosistema projekta.

Preberi več

Bel dokument

V svetu kriptovalut in tehnologije verige blokov je bel dokument obsežen dokument, ki podrobno opisuje podrobnosti, vizijo, tehnologijo in potencialno izvedbo določenega projekta ali kriptovalute.

Preberi več

Šibke roke

V kriptovalutnem svetu se izraz 'šibke roke' uporablja za opis posameznikov ali vlagateljev, ki naj bi imeli nizko toleranco do tržne volatilnosti ali pomanjkanje prepričanja v svoje naložbene odločitve.

Preberi več

Zerocoin

Zerocoin je protokol, osredotočen na zasebnost, zasnovan za izboljšanje anonimnosti transakcij, izvedenih na verižnih omrežjih.

Preberi več