Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Bel seznam (Whitelist)

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Bel seznam (Whitelist) v kripto izrazoslovju?

V kontekstu kriptovalut in projektov verige blokov se beli seznam nanaša na seznam naslovov ali posameznikov, ki jim so podeljene določene privilegije ali dostop za sodelovanje v določenih dejavnostih znotraj ekosistema projekta. Namen belega seznama je vzpostaviti raven nadzora in regulacije nad določenimi dejanji ali funkcijami, da se zagotovi skladnost, varnost ali poštenost. S postavitvijo belega seznama lahko administratorji projekta določijo, kateri naslovi ali posamezniki imajo dovoljenje za sodelovanje v dejavnostih, kot so prodaja žetonov, menjava žetonov ali sodelovanje pri določenih funkcijah ali storitvah.

Biti na beli listi običajno odobrenim posameznikom ali naslovom omogoča, da sodelujejo na dogodku ali dostopajo do določenih virov, ki so sicer omejeni. Na primer, med prodajo žetonov bodo upravičeni le naslovi, ki so na beli listi, in bodo lahko kupili žetone v določenem časovnem okviru. To pomaga preprečevati nepooblaščeno ali goljufivo sodelovanje ter zagotavlja skladnost z zakonodajo ali projektnimi pravili.

Postopek beleženja vključuje oddajo ustrezne informacije ali izpolnjevanje določenih meril, ki jih določi projekt ali platforma. To lahko vključuje predložitev identifikacijskih dokumentov, izvedbo postopka poznavanja stranke (KYC), opravljanje varnostnih preverjanj ali izpolnjevanje določenih zahtev, določenih s strani projekta. Beljenje pomaga administratorjem projekta ohranjati nadzor nad svojim ekosistemom, preprečevati nepooblaščen dostop ali sodelovanje. Prav tako lahko pomaga uveljavljati skladnost z zakonskimi in regulativnimi okviri, kot so predpisi proti pranju denarja (AML) in poznavanje stranke (KYC).

Poleg tega se beli seznami lahko uporabljajo za nagrajevanje zgodnjih podpornikov, sodelujočih ali zvestih članov skupnosti, ki jim omogočajo ekskluzivne privilegije ali koristi znotraj projekta. Ta pristop pomaga spodbujati občutek skupnosti in spodbuja sodelovanje. Pomembno je omeniti, da biti na beli listi ne zagotavlja donosnosti ali uspeha ter ne pomeni odobritve ali potrditve projekta. Vlagatelji in udeleženci bi morali pred sodelovanjem z vsakim projektom na beli listi izvesti lastno skrbno presojo in raziskave.

Skupno povedano je beli seznam seznam naslovov ali posameznikov, ki jim so podeljene določene privilegije ali dostop znotraj ekosistema projekta verige blokov. Vzpostavlja nadzor in regulacijo nad določenimi dejavnostmi, kot so prodaja žetonov ali sodelovanje v določenih funkcijah ali storitvah. Beleženje pomaga zagotavljati skladnost, varnost in poštenost znotraj projekta, čeprav je pomembno izvesti osebno raziskavo in skrbno presojo pred sodelovanjem z vsakim projektom na beli listi.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze