Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Likvidnost

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Likvidnost v kripto izrazoslovju?

V finančnih in kripto trgih likvidnost označuje stopnjo, do katere se sredstvo ali vrednostni papir lahko hitro kupi ali proda na trgu, ne da bi vplivalo na njegovo ceno. Visoka likvidnost pomeni, da je veliko kupcev in prodajalcev, sredstvo pa se lahko trguje enostavno. Nizka likvidnost pa pomeni, da je manj kupcev in prodajalcev, kar lahko privede do cenovne volatilnosti in težav pri spreminjanju sredstva v gotovino. Likvidnost je ključna za nemoteno delovanje finančnih trgov, vpliva na stabilnost cen in sposobnost udeležencev, da izvajajo transakcije pri želenih cenah.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Prepolovitev

Prepolovitev je predhodno določen dogodek v protokolu določenih kriptovalut, zlasti Bitcoin, kjer se nagrada za rudarjenje novih blokov prepolovi, kar dejansko zmanjša stopnjo generiranja novih kovancev za 50%. Ta dogodek se zgodi približno vsakih štiri leta ali vsakih 210.000 blokov v primeru Bitcoina. Prepolovitev si prizadeva nadzorovati inflacijo z zmanjšanjem stopnje ustvarjanja kovancev, s čimer se podaljša čas do dosega maksimalne dobave. To lahko privede do povečanja vrednosti kriptovalute zaradi povečane redkosti, pod pogojem, da povpraševanje ostane konstantno ali se poveča. Vendar vpliv na ceno ni takojšen in ga lahko vplivajo različni dejavniki, vključno s tržnim sentimentom in makroekonomskimi trendi.

Preberi več

Plin

Plin v kontekstu omrežja Ethereum se nanaša na enoto, ki meri količino računskega napora, potrebnega za izvajanje operacij, kot so izvajanje transakcij, zagon dApp-ov ali izvajanje pametnih pogodb.

Preberi več

Mehka razveja

Mehka razveja je združljiva nadgradnja ali posodobitev omrežja blockchain.

Preberi več

Razveja

Razveja predstavlja pomembno spremembo ali razvejanje v omrežju blockchain, kjer se veriga razdeli na dve ločeni poti, vsaka pod drugačnim naborom pravil.

Preberi več

Likvidnostni bazen

Likvidnostni bazen je rešitev, ki temelji na pametnih pogodbah in se v glavnem uporablja v decentraliziranih borzah (DEX), kjer hrani sredstva za olajšanje trgovanja s zagotavljanjem likvidnosti.

Preberi več

Mnemonična fraza

Mnemonična fraza, znana tudi kot semenska fraza ali fraza za obnovitev, je seznam besed, ki shranjujejo vse informacije, potrebne za obnovitev kripto denarnice.

Preberi več

Orakli

V kontekstu blockchaina in pametnih pogodb so orakli tretjeosebne storitve ali posredniki, ki pametne pogodbe oskrbujejo s zunanjimi informacijami.

Preberi več

Rug Pull

Rug Pull je vrsta prevare v kriptovalutnem in decentraliziranem finančnem sektorju (DeFi), kjer razvijalci opustijo projekt in pobegnejo z denarjem vlagateljev.

Preberi več