Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

2FA (Dvo-faktorska avtentikacija)

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz 2FA (Dvo-faktorska avtentikacija) v kripto izrazoslovju?

Dvo-faktorska avtentikacija (2FA) je varnostni mehanizem, ki zahteva, da uporabnik zagotovi dva tipa identifikacije za dostop do spletnega računa ali storitve. Običajno je eden od faktorjev nekaj, kar uporabnik ve (kot geslo), drugi faktor pa je nekaj, kar uporabnik ima (kot pametni telefon). Pogosta oblika 2FA je koda, poslana na uporabnikov telefon ali ustvarjena s pomočjo aplikacije, ki jo je treba vnesti skupaj z geslom. 2FA dodaja dodaten sloj varnosti, kar otežuje neavtoriziranim uporabnikom dostop do računov, tudi če poznajo geslo. Še posebej se priporoča za varovanje spletnih računov, še posebej tistih, povezanih z financami in občutljivimi informacijami.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Zaviti žetoni

Zaviti žetoni so vrsta kriptovalutnih žetonov, ki so izdani na verigi blokov, različni od izvorne verige blokov sredstva, ki ga predstavljajo, in so vezani na vrednost tega sredstva.

Preberi več

Denarnica

V kontekstu kriptovalute je denarnica digitalno orodje, ki uporabnikom omogoča shranjevanje, prejemanje in pošiljanje kriptovalut.

Preberi več

Pravilo o transakcijski proviziji

Pravilo o transakcijski proviziji je provizija, ki nastane pri izvedbi kriptovalutne transakcije na verigi blokov.

Preberi več

Tokenomics

Tokenomics je izraz, ki združuje 'žeton' in 'ekonomija' in se nanaša na študijo ekonomskih modelov, ki obkrožajo žetone na osnovi veriženja blokov.

Preberi več

51% Napad

51% Napad se nanaša na varnostno tveganje v decentraliziranem omrežju verige blokov, kjer posamezni rudar ali rudarski bazen pridobi nadzor nad več kot 50% hashrata omrežja, kar jim omogoča enostransko manipulacijo verige blokov.

Preberi več

Hashtna moč

Hashtna moč je ključni parameter v svetu kriptovalut, ki predstavlja število hashtnih operacij, ki jih lahko rudar ali celotno omrežje izvede na sekundo.

Preberi več

Mreža Lightning

Mreža Lightning je rešitev za povečanje zmogljivosti druge ravni, zasnovana za omogočanje hitrih in poceni transakcij na omrežjih verige blokov, kot je Bitcoin.

Preberi več

Večpodpisna denarnica

Večpodpisna denarnica ali preprosto multisig denarnica je digitalna denarnica, zasnovana za izboljšanje varnosti z zahtevo po več podpisih za pooblastitev transakcije.

Preberi več