Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Večpodpisna denarnica

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Večpodpisna denarnica v kripto izrazoslovju?

Večpodpisna denarnica ali preprosto multisig denarnica je digitalna denarnica, zasnovana za izboljšanje varnosti z zahtevo po več podpisih za pooblastitev transakcije. Običajno se uporablja za razdeljevanje odgovornosti med več posamezniki ali napravami, večpodpisna denarnica zagotavlja, da nobeno posamezno podjetje nima nadzora nad celotno denarnico. Ta postavitev je še posebej koristna za varovanje sredstev, saj zmanjšuje tveganje kraje ali izgube zasebnih ključev z zahtevanjem soglasja več strank za potrditev transakcij in njihovo dodajanje na verigo blokov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Mreža Lightning

Mreža Lightning je rešitev za povečanje zmogljivosti druge ravni, zasnovana za omogočanje hitrih in poceni transakcij na omrežjih verige blokov, kot je Bitcoin.

Preberi več

Hashtna moč

Hashtna moč je ključni parameter v svetu kriptovalut, ki predstavlja število hashtnih operacij, ki jih lahko rudar ali celotno omrežje izvede na sekundo.

Preberi več

51% Napad

51% Napad se nanaša na varnostno tveganje v decentraliziranem omrežju verige blokov, kjer posamezni rudar ali rudarski bazen pridobi nadzor nad več kot 50% hashrata omrežja, kar jim omogoča enostransko manipulacijo verige blokov.

Preberi več

2FA (Dvo-faktorska avtentikacija)

Dvo-faktorska avtentikacija (2FA) je varnostni mehanizem, ki zahteva, da uporabnik zagotovi dva tipa identifikacije za dostop do spletnega računa ali storitve.

Preberi več

Pari-prijatelji

Pari-prijatelji (P2P) se nanaša na decentralizirano obliko interakcije, ki se odvija neposredno med strankami, brez potrebe po posredniku ali centralni avtoriteti.

Preberi več

Napad na ponovitev

Napad na ponovitev je zlonamerni napad na omrežje, kjer se veljavno prenos podatkov goljufivo ponovi ali zakasni.

Preberi več

Stranska veriga

Stranska veriga je ločena veriga blokov, ki deluje vzporedno z glavno verigo blokov in omogoča izboljšano funkcionalnost ali vrednost.

Preberi več

Časovna ključavnica

Časovna ključavnica je kriptografska funkcija, ki omejuje porabo ali uporabo določenih bitcoinov ali drugih kriptovalut do določenega datuma v prihodnosti ali do izpolnitve določenih pogojev.

Preberi več