Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,284,707,450,059

Obseg 24 h:

$34,723,894,181

Mreža Lightning

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Mreža Lightning v kripto izrazoslovju?

Mreža Lightning je rešitev za povečanje zmogljivosti druge ravni, zasnovana za omogočanje hitrih in poceni transakcij na omrežjih verige blokov, kot je Bitcoin. Deluje s ustvarjanjem izven-verižnih mikroplačilnih kanalov med dvema strankama, ki jim omogočajo večkratno izvedbo transakcij, ne da bi bilo treba vsako transakcijo zabeležiti na verigi blokov. Na verigo blokov se zabeleži samo končno stanje, ko je kanal zaprt. Tak pristop znatno zmanjšuje čas in stroške transakcij, kar omogoča mikroplačila in pogoste transakcije na omrežju.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Hashtna moč

Hashtna moč je ključni parameter v svetu kriptovalut, ki predstavlja število hashtnih operacij, ki jih lahko rudar ali celotno omrežje izvede na sekundo.

Preberi več

51% Napad

51% Napad se nanaša na varnostno tveganje v decentraliziranem omrežju verige blokov, kjer posamezni rudar ali rudarski bazen pridobi nadzor nad več kot 50% hashrata omrežja, kar jim omogoča enostransko manipulacijo verige blokov.

Preberi več

2FA (Dvo-faktorska avtentikacija)

Dvo-faktorska avtentikacija (2FA) je varnostni mehanizem, ki zahteva, da uporabnik zagotovi dva tipa identifikacije za dostop do spletnega računa ali storitve.

Preberi več

Zaviti žetoni

Zaviti žetoni so vrsta kriptovalutnih žetonov, ki so izdani na verigi blokov, različni od izvorne verige blokov sredstva, ki ga predstavljajo, in so vezani na vrednost tega sredstva.

Preberi več

Večpodpisna denarnica

Večpodpisna denarnica ali preprosto multisig denarnica je digitalna denarnica, zasnovana za izboljšanje varnosti z zahtevo po več podpisih za pooblastitev transakcije.

Preberi več

Pari-prijatelji

Pari-prijatelji (P2P) se nanaša na decentralizirano obliko interakcije, ki se odvija neposredno med strankami, brez potrebe po posredniku ali centralni avtoriteti.

Preberi več

Napad na ponovitev

Napad na ponovitev je zlonamerni napad na omrežje, kjer se veljavno prenos podatkov goljufivo ponovi ali zakasni.

Preberi več

Stranska veriga

Stranska veriga je ločena veriga blokov, ki deluje vzporedno z glavno verigo blokov in omogoča izboljšano funkcionalnost ali vrednost.

Preberi več