Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Naslov

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Naslov v kripto izrazoslovju?

V kriptovalutah je naslov edinstven identifikator, ki predstavlja cilj (naslov denarnice) za prenos kriptovalute. Naslov sestoji iz niza alfanumeričnih znakov in služi kot digitalna lokacija, na katero lahko uporabnik pošlje ali prejme kriptovaluto. Vsak naslov je povezan s privatnim ključem, ki je potreben za dostop do sredstev, shranjenih v njem. Različne kriptovalute imajo različne oblike naslova, zato je ključnega pomena uporabiti pravilno vrsto naslova pri izvajanju transakcij, da se zagotovi varnost in uspeh prenosov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Dobičkonosno kmetovanje

Dobičkonosno kmetovanje, imenovano tudi rudarjenje likvidnosti, je praksa v decentraliziranem financiranju (DeFi), kjer uporabniki lahko z zagotavljanjem likvidnosti decentraliziranim platformam ali protokolom zaslužijo nagrade ali dodatne kriptovalutne žetone.

Preberi več

ETF

ETF označuje 'borzno-trgovinski sklad.' To je vrsta naložbenega sklada, ki se trguje na borzi, podobno kot posamezne delnice.

Preberi več

Zerocoin

Zerocoin je protokol, osredotočen na zasebnost, zasnovan za izboljšanje anonimnosti transakcij, izvedenih na verižnih omrežjih.

Preberi več

Šibke roke

V kriptovalutnem svetu se izraz 'šibke roke' uporablja za opis posameznikov ali vlagateljev, ki naj bi imeli nizko toleranco do tržne volatilnosti ali pomanjkanje prepričanja v svoje naložbene odločitve.

Preberi več

BIP (Predlog za izboljšavo Bitcoina)

BIP, ali Predlog za izboljšavo Bitcoina, je formalni predlog, ki ga člani skupnosti Bitcoina uporabljajo za predlaganje različnih izboljšav ali sprememb protokola Bitcoina.

Preberi več

Svečnikov grafikon

Svečnikov grafikon je vizualna predstavitev, ki se uporablja v financah za prikazovanje gibanja cen v določenem časovnem obdobju za sredstvo, kot so vrednostni papirji, derivati ali valute.

Preberi več

Kriptografija

Kriptografija je temeljna veja matematike in računalništva, osredotočena na varovanje komunikacije in podatkov.

Preberi več

ERC-20

ERC-20 je tehnični standard za implementacijo žetonov na Ethereum blockchainu.

Preberi več