Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,305,283,865,409

Obseg 24 h:

$33,775,246,760

Kriptografija

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Kriptografija v kripto izrazoslovju?

Kriptografija je temeljna veja matematike in računalništva, osredotočena na varovanje komunikacije in podatkov. Vključuje ustvarjanje pisanih ali generiranih kod, ki omogočajo, da se informacije hranijo v tajnosti. V kontekstu kriptovalut kriptografija varuje transakcije, nadzira ustvarjanje novih enot in zagotavlja varnost sredstev. Uporablja par ključev (javni in zasebni) za šifriranje in dešifriranje informacij, zagotavljajoč, da lahko do prenesenih podatkov dostopajo le želeni prejemniki. Kriptografija je ključnega pomena za ohranjanje celovitosti, zaupnosti in avtentičnosti v digitalnem svetu, kar zagotavlja osnovo za spletno zasebnost in varnost.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Svečnikov grafikon

Svečnikov grafikon je vizualna predstavitev, ki se uporablja v financah za prikazovanje gibanja cen v določenem časovnem obdobju za sredstvo, kot so vrednostni papirji, derivati ali valute.

Preberi več

BIP (Predlog za izboljšavo Bitcoina)

BIP, ali Predlog za izboljšavo Bitcoina, je formalni predlog, ki ga člani skupnosti Bitcoina uporabljajo za predlaganje različnih izboljšav ali sprememb protokola Bitcoina.

Preberi več

Naslov

V kriptovalutah je naslov edinstven identifikator, ki predstavlja cilj (naslov denarnice) za prenos kriptovalute.

Preberi več

Dobičkonosno kmetovanje

Dobičkonosno kmetovanje, imenovano tudi rudarjenje likvidnosti, je praksa v decentraliziranem financiranju (DeFi), kjer uporabniki lahko z zagotavljanjem likvidnosti decentraliziranim platformam ali protokolom zaslužijo nagrade ali dodatne kriptovalutne žetone.

Preberi več

ERC-20

ERC-20 je tehnični standard za implementacijo žetonov na Ethereum blockchainu.

Preberi več

Zastava

Zastava se nanaša na pogodbeno ureditev, kjer tretja stranka, imenovana zastavni agent, hrani in ureja plačilo sredstev, potrebnih za dve stranki, vključeni v transakcijo.

Preberi več

Pipo

Pipa je spletna stran ali aplikacija, ki brezplačno razdeljuje majhne količine kriptovalut, običajno kot sredstvo uvajanja v tehnologijo.

Preberi več

Razveja

Razveja predstavlja pomembno spremembo ali razvejanje v omrežju blockchain, kjer se veriga razdeli na dve ločeni poti, vsaka pod drugačnim naborom pravil.

Preberi več