Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Zerocoin

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Zerocoin v kripto izrazoslovju?

Zerocoin je protokol, osredotočen na zasebnost, zasnovan za izboljšanje anonimnosti transakcij, izvedenih na verižnih omrežjih. Sprva je bil predlagan kot razširitev protokola Bitcoin in si je prizadeval zagotoviti uporabnikom višjo stopnjo zasebnosti in zamenljivost za njihove digitalne vrednosti. Protokol Zerocoin uporablja dokaze ničel, kriptografsko tehniko, ki omogoča stranki, da dokaže veljavnost izjave, ne da bi razkrila dodatne informacije.

Omogoča uporabnikom, da svoje redne sledljive kovance pretvorijo v 'Zerocoins' brez zgodovine transakcij, povezane z njimi. Ko uporabnik želi opraviti zasebno transakcijo, lahko 'ustvari' Zerocoine, tako da zažge svoje obstoječe kovance, s čimer učinkovito odstrani vsako povezano zgodovino transakcij. Postopek ustvarjanja generira kriptografski dokaz, da so bili Zerocoini ustvarjeni pravilno, zagotavljajoč njihovo veljavnost, ne da bi razkrili določene kovance, vključene v postopek. Uporabnik lahko nato porabi Zerocoine po želji, pri čemer uporablja postopek, imenovan 'dokazi porabe', da dokaže lastništvo in avtentičnost brez razkrivanja osebnih informacij.

Dokazi porabe dokazujejo, da uporabnik poseduje veljavne Zerocoine, ne da bi razkrili izvirne kovance, uporabljene za njihovo ustvarjanje, ali povezavo transakcije z identiteto uporabnika. Zerocoin zagotavlja visoko stopnjo zasebnosti in zamenljivosti, saj prekine sledljivost transakcij in odstrani sledljivost kovancev. Cilj je nasloviti skrbi glede zasebnosti, povezane z javnimi verižnimi omrežji, kjer so transakcije javno vidne in jih je mogoče slediti do izvora.

Vendar velja omeniti, da je Zerocoin koncept, ki je doživel nadaljnje razvoje in izboljšave. Izvirni protokol Zerocoin je bil pozneje izboljšan in razvit v druge protokole, osredotočene na zasebnost, kot je Zerocash, ki se uporablja v kriptovaluti Zcash. Ti protokoli še naprej napredujejo zasebnost in anonimnost v prostoru verižnih blokov z uporabo naprednih kriptografskih tehnik za izboljšanje zasebnosti transakcij, kar otežuje sledenje ali povezovanje transakcij s konkretnimi posamezniki ali naslovi.

Skupno povedano je Zerocoin protokol, osredotočen na zasebnost, zasnovan za izboljšanje anonimnosti transakcij na verižnih omrežjih. Uporablja dokaze ničel, ki uporabnikom omogočajo, da svoje običajne kovance pretvorijo v Zerocoine, učinkovito prekinjajoč sledljivost transakcij in zagotavljajo višjo raven zasebnosti in zamenljivosti. Protokol omogoča uporabnikom izvajanje zasebnih transakcij, ne da bi razkrivali osebne informacije ali zgodovino transakcij. Koncept Zerocoin se je razvil in vplival na nadaljnje protokole, osredotočene na zasebnost, prispevajoč k trajnemu razvoju tehnologij za izboljšanje zasebnosti v prostoru verižnih blokov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Šibke roke

V kriptovalutnem svetu se izraz 'šibke roke' uporablja za opis posameznikov ali vlagateljev, ki naj bi imeli nizko toleranco do tržne volatilnosti ali pomanjkanje prepričanja v svoje naložbene odločitve.

Preberi več

Bel dokument

V svetu kriptovalut in tehnologije verige blokov je bel dokument obsežen dokument, ki podrobno opisuje podrobnosti, vizijo, tehnologijo in potencialno izvedbo določenega projekta ali kriptovalute.

Preberi več

Bel seznam (Whitelist)

V kontekstu kriptovalut in projektov verige blokov se beli seznam nanaša na seznam naslovov ali posameznikov, ki jim so podeljene določene privilegije ali dostop za sodelovanje v določenih dejavnostih znotraj ekosistema projekta.

Preberi več

Velikan (Whale)

V kontekstu kriptovalut izraz 'velikan' označuje posameznika ali entiteto, ki ima pomembno količino kriptovalute.

Preberi več

ETF

ETF označuje 'borzno-trgovinski sklad.' To je vrsta naložbenega sklada, ki se trguje na borzi, podobno kot posamezne delnice.

Preberi več

Dobičkonosno kmetovanje

Dobičkonosno kmetovanje, imenovano tudi rudarjenje likvidnosti, je praksa v decentraliziranem financiranju (DeFi), kjer uporabniki lahko z zagotavljanjem likvidnosti decentraliziranim platformam ali protokolom zaslužijo nagrade ali dodatne kriptovalutne žetone.

Preberi več

Naslov

V kriptovalutah je naslov edinstven identifikator, ki predstavlja cilj (naslov denarnice) za prenos kriptovalute.

Preberi več

BIP (Predlog za izboljšavo Bitcoina)

BIP, ali Predlog za izboljšavo Bitcoina, je formalni predlog, ki ga člani skupnosti Bitcoina uporabljajo za predlaganje različnih izboljšav ali sprememb protokola Bitcoina.

Preberi več