Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

APY

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz APY v kripto izrazoslovju?

APY ali letni donos na odstotek se nanaša na letno obrestno mero, ki jo lahko vlagatelj pričakuje pri stavljenju, posojanju ali kmetovanju donosa s svojimi digitalnimi sredstvi.

Kot v tradicionalnih finančnih institucijah APY upošteva učinke obrestovanja. V svetu decentraliziranih financ (DeFi) imetniki kriptovalut lahko svoja sredstva posojajo drugim prek pametnih pogodb ali stavijo svoje žetone v bazen likvidnosti, da olajšajo transakcije na omrežju. V zameno za zagotavljanje teh storitev prejemajo nagrade ali obresti na svoja sredstva. Ta obresti, ko so letno ocenjeni in vključujejo učinke obrestovanja, se imenujejo APY.

Ena izmed edinstvenih značilnosti APY v kriptovalutah je, da so stopnje pogosto precej visoke v primerjavi s tistimi v tradicionalnih finančnih institucijah, včasih celo dosežejo trištevilčne odstotke. Vendar je pomembno poudariti, da ta visok donos prinaša znatno višjo raven tveganja zaradi volatilnosti kripto trga, morebitnih ranljivosti pametnih pogodb in drugih dejavnikov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze