Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Razdelitev žetonov (Airdrop)

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Razdelitev žetonov (Airdrop) v kripto izrazoslovju?

Izraz 'razdelitev žetonov' označuje način, kako se brezplačni žetoni ali kovanci razdelijo imetnikom določene kriptovalute. To se običajno izvaja kot strategija za promocijo nove kriptovalute ali za nagraditev zvestih uporabnikov omrežja veriženja blokov.

Razdelitve žetonov se pojavijo, ko razvijalci projekta odločijo, da bodo brezplačne žetone razdelili imetnikom obstoječe kriptovalute, kot sta Bitcoin ali Ethereum. Cilj je lahko ustvariti ozaveščenost, spodbuditi določeno vedenje ali preprosto razširiti doseg njihove tehnologije veriženja blokov. Na primer, če se na omrežju Ethereum začne nov žeton, lahko ustvarjalci odločijo izvesti razdelitev žetonov, pri čemer določeno količino novega žetona razdelijo obstoječim imetnikom Ethereum.

To ne ustvarja le ozaveščenosti o novem žetonu, ampak lahko privede tudi do njegove širše sprejetosti, saj se velika skupina ljudi nenadoma znajde v posesti žetona. Pomembno pa je poudariti, da čeprav se zdi, da prejemanje brezplačnih žetonov prinaša očitne koristi, lahko ima tudi davčne posledice, saj nekatere jurisdikcije lahko obravnavajo razdeljene žetone kot obdavčljiv dohodek. Poleg tega je treba biti previden glede prevare z razdelitvijo žetonov, ki zahtevajo zasebne ključe ali druge občutljive informacije.

Vedno poskrbite za skrbno preverjanje, ko sodelujete v razdelitvah žetonov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Arbitraža

Arbitraža se nanaša na prakso izkoriščanja cenovnih neskladij med različnimi kripto borzami. To se zgodi, ko se kriptovaluta prodaja po različnih cenah na ločenih platformah.

Preberi več

APY

APY ali letni donos na odstotek se nanaša na letno obrestno mero, ki jo lahko vlagatelj pričakuje pri stavljenju, posojanju ali kmetovanju donosa s svojimi digitalnimi sredstvi.

Preberi več

Altcoin

'Altcoin' je splošni izraz, ki označuje vsako digitalno kriptovaluto, ki ni Bitcoin, prva uveljavljena kriptovaluta.

Preberi več

ATH

V finančnem svetu in še posebej na trgih kriptovalut je 'ATH' kratica za 'Vsečasni rekord' ('All-Time High'). Označuje najvišjo vrednost ali ceno, ki jo je določeno sredstvo, kot je delnica ali kriptovaluta, kdaj doseglo v celotni zgodovini trgovanja.

Preberi več

ATL

V finančnem in še posebej v kriptovalutnih kontekstih kratica 'ATL' označuje 'Vsečasni nizki' ('All-Time Low'). Označuje najnižjo točko cene, ki jo je določeno sredstvo, kot je delnica ali kriptovaluta, kdaj doseglo v celotni zgodovini trgovanja.

Preberi več

Atomske izmenjave

Atomska izmenjava, znana tudi kot trgovina prek verig ali atomska trgovina prek verig, je tehnologija, ki omogoča neposredno trgovino od posameznika do posameznika prek različnih omrežij veriženja blokov.

Preberi več

Nosilec vreče

Nosilec vreče se nanaša na vlagatelja ali trgovca, ki drži sredstvo, ki je močno izgubilo vrednost, običajno z malo ali skoraj nobenimi možnostmi za povrnitev svoje nekdanje cene.

Preberi več