Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

ATH

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz ATH v kripto izrazoslovju?

V finančnem svetu in še posebej na trgih kriptovalut je 'ATH' kratica za 'Vsečasni rekord' ('All-Time High'). Označuje najvišjo vrednost ali ceno, ki jo je določeno sredstvo, kot je delnica ali kriptovaluta, kdaj doseglo v celotni zgodovini trgovanja.

Na primer, če Bitcoin trguje po 60.000 dolarjev na kovanec in je ta cena višja od vseh prejšnjih vrednosti, ki jih je kdaj dosegel, se 60.000 dolarjev šteje kot Bitcoinov ATH. Koncept ATH je pomemben, ker pogosto deluje kot psihološka ovira za trge.

Ko sredstvo doseže nov ATH, lahko to povzroči povečan interes in navdušenje med vlagatelji, kar lahko privede do povečane nakupne aktivnosti. Vendar pa lahko sproži tudi jemanje dobička, saj trgovci lahko pričakujejo popravek cen po dosegu novega ATH.

Ko cena sredstva preseže njegov prejšnji ATH, se pravi, da je sredstvo v 'načinu odkrivanja cen', kjer je njegova prihodnja cena negotova in se lahko znatno dvigne. Ta izraz se pogosto uporablja na hitro rastočih trgih, kot je trg kriptovalut.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Razdelitev žetonov (Airdrop)

Izraz 'razdelitev žetonov' označuje način, kako se brezplačni žetoni ali kovanci razdelijo imetnikom določene kriptovalute. To se običajno izvaja kot strategija za promocijo nove kriptovalute ali za nagraditev zvestih uporabnikov omrežja veriženja blokov.

Preberi več

Arbitraža

Arbitraža se nanaša na prakso izkoriščanja cenovnih neskladij med različnimi kripto borzami. To se zgodi, ko se kriptovaluta prodaja po različnih cenah na ločenih platformah.

Preberi več

APY

APY ali letni donos na odstotek se nanaša na letno obrestno mero, ki jo lahko vlagatelj pričakuje pri stavljenju, posojanju ali kmetovanju donosa s svojimi digitalnimi sredstvi.

Preberi več

Altcoin

'Altcoin' je splošni izraz, ki označuje vsako digitalno kriptovaluto, ki ni Bitcoin, prva uveljavljena kriptovaluta.

Preberi več

ATL

V finančnem in še posebej v kriptovalutnih kontekstih kratica 'ATL' označuje 'Vsečasni nizki' ('All-Time Low'). Označuje najnižjo točko cene, ki jo je določeno sredstvo, kot je delnica ali kriptovaluta, kdaj doseglo v celotni zgodovini trgovanja.

Preberi več

Atomske izmenjave

Atomska izmenjava, znana tudi kot trgovina prek verig ali atomska trgovina prek verig, je tehnologija, ki omogoča neposredno trgovino od posameznika do posameznika prek različnih omrežij veriženja blokov.

Preberi več

Nosilec vreče

Nosilec vreče se nanaša na vlagatelja ali trgovca, ki drži sredstvo, ki je močno izgubilo vrednost, običajno z malo ali skoraj nobenimi možnostmi za povrnitev svoje nekdanje cene.

Preberi več

Medved-kit

Izraz 'medved-kit' se uporablja na kriptovalutnih trgih in združuje besedi 'medved' in 'kit'. Najprej razčlenimo ti dve besedi posamezno.

Preberi več