Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Nagrada za blok

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Nagrada za blok v kripto izrazoslovju?

Izraz 'nagrada za blok' se nanaša na spodbudo, ki jo prejmejo rudarji ali validatorji, ki uspešno rudarijo ali potrdijo nov blok v omrežju veriženja blokov. V protokolih veriženja blokov s dokazom o delu (PoW) se rudarji borijo za reševanje kompleksnih matematičnih ugank ali algoritmov.

Ko rudar uspešno reši uganko in doda nov blok v veriženje blokov, ga nagradijo z vnaprej določeno količino kriptovalute ali žetonov. Ta nagrada se imenuje nagrada za blok. Nagrada za blok ima več namenov znotraj ekosistema veriženja blokov. Prvič, deluje kot finančna spodbuda, ki spodbuja rudarje, da vložijo svojo računsko moč, električno energijo in vire v varovanje omrežja in vzdrževanje veriženja blokov.

Z nagradami za rudarje omrežje spodbuja, da prispevajo svojo računsko moč in potrjujejo transakcije, s čimer zagotavljajo varnost in celovitost omrežja. Drugič, nagrada za blok pogosto vključuje ustvarjanje novih kovancev ali žetonov. Ti novi kovanci so uvedeni v obtok kot način distribucije kriptovalute rudarjem in validatorjem.

Izdaja novih kovancev prek nagrade za blok je običajno način, kako se skupna zaloga kriptovalute povečuje skozi čas. Poleg tega nagrada za blok lahko vključuje tudi pristojbine za transakcije, povezane s transakcijami, vključenimi v blok. Pristojbine za transakcije uporabniki plačajo, da dajo prednost svojim transakcijam in spodbudijo rudarje, da jih vključijo v naslednji blok.

Rudarji te pristojbine zberejo skupaj z nagrado za blok kot nadomestilo za svoje delo. Vredno je omeniti, da v mnogih protokolih veriženja blokov nagrada za blok doživlja postopek halvinga pri določenih intervalih. Ta mehanizem, imenovan 'halving nagrade za blok', prepolovi nagrado za blok. Namen tega halvinga je nadzorovati stopnjo izdaje kovancev in ustvariti učinek pomanjkanja skozi čas. Nagrade za blok so ključen element pri vzdrževanju varnosti, decentralizacije in stabilnosti omrežij veriženja blokov. Delujejo kot spodbude za rudarje in validatorje, da sodelujejo v postopku soglasja, prispevajo računsko moč in zagotavljajo neprekinjeno delovanje sistema veriženja blokov.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Višina bloka

Višina bloka se nanaša na zaporedni red ali položaj bloka znotraj veriženja blokov. To je edinstveno identifikacijsko številko, dodeljeno vsakemu bloku.

Preberi več

Raziskovalec blokov

Raziskovalec blokov je orodje ali spletna stran, ki uporabnikom omogoča raziskovanje in krmarjenje skozi podatke, shranjene na veriženju blokov.

Preberi več

Blok

Blok je zbirka podatkov, ki vsebuje sklop preverjenih in potrjenih transakcij. Deluje kot gradnik veriženja blokov, od tod tudi ime.

Preberi več

Veriženje blokov

Veriženje blokov je decentralizirana in distribuirana digitalna knjiga, ki zabeleži transakcije na mnogih računalnikih, tako da noben zabeleženi podatek ne more biti retrospektivno spremenjen, brez spremembe vseh naslednjih blokov.

Preberi več

Velikost bloka

Velikost bloka se nanaša na največjo količino podatkov, ki jih je mogoče vključiti v posamezen blok veriženja blokov. Predstavlja omejitev velikosti podatkov, vsebovanih v bloku.

Preberi več

Bikovski trg

Izraz 'bikovski trg' se uporablja na finančnih trgih za opis obdobja, ko so cene v splošnem v porastu, in investitorsko razpoloženje je pozitivno.

Preberi več

Medvedji trg

Na finančnih trgih izraz 'medvedji trg' označuje obdobje padanja cen in splošnega pesimističnega razpoloženja med investitorji.

Preberi več

Bikovsko

Na finančnih trgih se izraz 'bikovsko' uporablja za opis pozitivnega ali optimističnega razpoloženja glede cene ali prihodnjih možnosti določenega sredstva, trga ali gospodarstva.

Preberi več