Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Pipo

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Pipo v kripto izrazoslovju?

Pipa je spletna stran ali aplikacija, ki brezplačno razdeljuje majhne količine kriptovalut, običajno kot sredstvo uvajanja v tehnologijo. Količina, ki jo dobite, je običajno minimalna in namenjena novim uporabnikom, da eksperimentirajo s transakcijami, raziskujejo funkcionalnost blockchaina ali sodelujejo z skupnostjo. Pipo pogosto financirajo donacije in oglasi, uporabniki pa morda morajo opraviti naloge, gledati oglase ali sodelovati v anketah, da prejmejo nagrade. Čeprav so pipe vhodna točka v kripto svet za nekatere, morajo biti uporabniki previdni, saj nekatere lahko prevara ali imajo zlonamerne namene.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Zastava

Zastava se nanaša na pogodbeno ureditev, kjer tretja stranka, imenovana zastavni agent, hrani in ureja plačilo sredstev, potrebnih za dve stranki, vključeni v transakcijo.

Preberi več

ERC-20

ERC-20 je tehnični standard za implementacijo žetonov na Ethereum blockchainu.

Preberi več

Kriptografija

Kriptografija je temeljna veja matematike in računalništva, osredotočena na varovanje komunikacije in podatkov.

Preberi več

Svečnikov grafikon

Svečnikov grafikon je vizualna predstavitev, ki se uporablja v financah za prikazovanje gibanja cen v določenem časovnem obdobju za sredstvo, kot so vrednostni papirji, derivati ali valute.

Preberi več

Razveja

Razveja predstavlja pomembno spremembo ali razvejanje v omrežju blockchain, kjer se veriga razdeli na dve ločeni poti, vsaka pod drugačnim naborom pravil.

Preberi več

Mehka razveja

Mehka razveja je združljiva nadgradnja ali posodobitev omrežja blockchain.

Preberi več

Plin

Plin v kontekstu omrežja Ethereum se nanaša na enoto, ki meri količino računskega napora, potrebnega za izvajanje operacij, kot so izvajanje transakcij, zagon dApp-ov ali izvajanje pametnih pogodb.

Preberi več

Prepolovitev

Prepolovitev je predhodno določen dogodek v protokolu določenih kriptovalut, zlasti Bitcoin, kjer se nagrada za rudarjenje novih blokov prepolovi, kar dejansko zmanjša stopnjo generiranja novih kovancev za 50%. Ta dogodek se zgodi približno vsakih štiri leta ali vsakih 210.000 blokov v primeru Bitcoina. Prepolovitev si prizadeva nadzorovati inflacijo z zmanjšanjem stopnje ustvarjanja kovancev, s čimer se podaljša čas do dosega maksimalne dobave. To lahko privede do povečanja vrednosti kriptovalute zaradi povečane redkosti, pod pogojem, da povpraševanje ostane konstantno ali se poveča. Vendar vpliv na ceno ni takojšen in ga lahko vplivajo različni dejavniki, vključno s tržnim sentimentom in makroekonomskimi trendi.

Preberi več