Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Satoshi

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Satoshi v kripto izrazoslovju?

Satoshi je izraz, ki se pogosto uporablja v kriptoskupnosti in označuje najmanjšo enoto bitcoina, pionirske decentralizirane digitalne valute. Imenovan je po Satoshiju Nakamotu, psevdonimnem ustvarjalcu bitcoina. Satoshi je enakovreden stotinki milijarditke bitcoina. Drugače povedano, v enem bitcoinu je 100 milijonov satoshijev. Predstavlja osnovno enoto računa v bitcoinovem sistemu in omogoča natančna in drobna merjenja vrednosti znotraj kriptovalutnega ekosistema.

Uvedba satoshija kot najmanjše enote bitcoina omogoča enostavno deljivost valute in olajšuje mikrotransakcije. Prav tako kot se tradicionalne fiat valute, kot je ameriški dolar, delijo na cente in penije, se lahko bitcoin deli na satoshije, da se omogoči izvajanje transakcij celo najmanjših zneskov. Uporaba satoshijev kot osnovne enote bitcoina omogoča prilagodljivost in dostopnost za uporabnike. Posameznikom omogoča izvajanje transakcij s majhnimi zneski bitcoina, ne da bi se ukvarjali z velikimi decimalnimi številkami. Ali gre za pošiljanje delčka centa ali izvajanje mikroplačila, satoshiji omogočajo nemotene prenose vrednosti znotraj omrežja bitcoina.

Uporaba satoshijev prav tako dokazuje skalabilnost bitcoina. Ne glede na ceno celotnega bitcoina se vrednost satoshija ohranja enaka. Če cena bitcoina narašča ali pada, se vrednost satoshija sorazmerno prilagaja. Ta funkcija zagotavlja, da satoshiji ohranjajo svojo relativno vrednost in uporabnost, ne glede na nihanja celotne cene bitcoina.

Satoshi služi kot poklon vizionarski posameznik ali skupini za ustvarjanje bitcoina, Satoshi Nakamotu. Z imenovanjem najmanjše enote po svojem skrivnostnem ustvarjalcu simbolizira temeljno naravo valute in pomemben vpliv, ki ga je imela na svet kriptovalut in decentraliziranega financiranja.

Skupno povedano je Satoshi najmanjša enota bitcoina, predstavljajoča stotinko milijarditko bitcoina. Omogoča natančna merjenja vrednosti in olajšuje mikrotransakcije znotraj omrežja bitcoina. Uporaba satoshijev dokazuje skalabilnost bitcoina in zagotavlja, da valuta ostane dostopna in deljiva. Izraz tudi izraža spoštovanje do Satoshija Nakamota, psevdonimnega ustvarjalca bitcoina, ter priznava pionirsko naravo kriptovalute.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze