Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Satoshi Nakamoto

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Satoshi Nakamoto v kripto izrazoslovju?

Satoshi Nakamoto je psevdonimna oseba ali skupina posameznikov, odgovornih za ustvarjanje in razvoj bitcoina, pionirske decentralizirane kriptovalute.

Prava identiteta Satoshija Nakamota ostaja neznana, in ni jasno, ali ime predstavlja posameznika ali kolektivno entiteto. Satoshi Nakamoto je Bitcoin predstavil v beli knjigi z naslovom 'Bitcoin: Elektronski denar sistem za par do par', objavljeni leta 2008.

Bela knjiga je opisovala koncept in načela bitcoina, opisuje ga kot decentralizirano digitalno valuto, ki deluje brez posrednikov, kot so banke ali vlade. Inovativen prispevek Satoshija Nakamota k svetu kriptovalut ni le v ustvarjanju bitcoina, ampak tudi v razvoju osnovne tehnologije veriženja blokov.

Veriženje blokov deluje kot javna knjiga, ki beleži vse transakcije bitcoina, zagotavljajoč transparentnost, nespremenljivost in varnost. Medtem ko prava identiteta Satoshija Nakamota ostaja skrivnost, je njihovo delo močno vplivalo na finančno in tehnološko krajino.

Bitcoin je revolucioniral koncept digitalnih valut in postal temelj za kasnejše kriptovalute ter aplikacije, zasnovane na veriženju blokov. Odločitev za uporabo psevdonima Satoshi Nakamoto je morda bila namerna izbira za zaščito zasebnosti, izogibanje osebni pozornosti ali omogočanje decentralizirane narave bitcoina brez centralizirane oblasti.

Izginotje Satoshija Nakamota iz javnega očesa leta 2010 je dodalo dodatno plast skrivnostnosti in spekulacij okoli njihove identitete. Dedščina Satoshija Nakamota sega preko ustvarjanja bitcoina. Bela knjiga in kasnejši odprtokodni razvoj programske opreme za bitcoin sta zagotovila načrt za decentralizirane sisteme in navdihnila razvoj številnih drugih kriptovalut in projektov na področju veriženja blokov.

Ideje, predstavljene s strani Satoshija Nakamota, so sprožile globalno gibanje proti decentralizirani finančni dejavnosti, sistemom brez zaupanja in potencialni motnji tradicionalnih finančnih posrednikov.

Skupno povedano je Satoshi Nakamoto psevdonimna oseba ali skupina posameznikov, odgovornih za ustvarjanje in razvoj bitcoina ter osnovne tehnologije veriženja blokov. Njihova bela knjiga iz leta 2008 je opisala koncept decentralizirane digitalne valute in predstavila svetu bitcoina. Kljub skrivnosti okoli njihove prave identitete je delo Satoshija Nakamota močno vplivalo na svet kriptovalut in tehnologijo veriženja blokov, navdihnilo nadaljnje inovacije in oblikovalo prihodnost decentralizirane finance.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze