Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Mehka razveja

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Mehka razveja v kripto izrazoslovju?

Mehka razveja je združljiva nadgradnja ali posodobitev omrežja blockchain. Za razliko od trde razveje, ki zahteva, da se vse vozlišča posodobijo na najnovejšo različico programske opreme protokola, mehka razveja zahteva le, da se večina vozlišč posodobi. Pri mehki razveji so nova pravila podmnožica starih pravil, kar pomeni, da je katera koli transakcija, ki je veljavna po novih pravilih, veljavna tudi po starih pravilih. Vendar pa transakcije, ki so veljavne po starih pravilih, morda niso veljavne po novih pravilih. Ko je mehka razveja implementirana, ne-posodobljena vozlišča še vedno lahko preverjajo transakcije, vendar morda ne bodo popolnoma razumela novih pravil protokola, kar lahko privede do začasne razdelitve omrežja. Mehke razveje se pogosto uporabljajo za uvajanje novih funkcij ali izboljšav v omrežje blockchain, hkrati pa zmanjšujejo motnje.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Razveja

Razveja predstavlja pomembno spremembo ali razvejanje v omrežju blockchain, kjer se veriga razdeli na dve ločeni poti, vsaka pod drugačnim naborom pravil.

Preberi več

Pipo

Pipa je spletna stran ali aplikacija, ki brezplačno razdeljuje majhne količine kriptovalut, običajno kot sredstvo uvajanja v tehnologijo.

Preberi več

Zastava

Zastava se nanaša na pogodbeno ureditev, kjer tretja stranka, imenovana zastavni agent, hrani in ureja plačilo sredstev, potrebnih za dve stranki, vključeni v transakcijo.

Preberi več

ERC-20

ERC-20 je tehnični standard za implementacijo žetonov na Ethereum blockchainu.

Preberi več

Plin

Plin v kontekstu omrežja Ethereum se nanaša na enoto, ki meri količino računskega napora, potrebnega za izvajanje operacij, kot so izvajanje transakcij, zagon dApp-ov ali izvajanje pametnih pogodb.

Preberi več

Prepolovitev

Prepolovitev je predhodno določen dogodek v protokolu določenih kriptovalut, zlasti Bitcoin, kjer se nagrada za rudarjenje novih blokov prepolovi, kar dejansko zmanjša stopnjo generiranja novih kovancev za 50%. Ta dogodek se zgodi približno vsakih štiri leta ali vsakih 210.000 blokov v primeru Bitcoina. Prepolovitev si prizadeva nadzorovati inflacijo z zmanjšanjem stopnje ustvarjanja kovancev, s čimer se podaljša čas do dosega maksimalne dobave. To lahko privede do povečanja vrednosti kriptovalute zaradi povečane redkosti, pod pogojem, da povpraševanje ostane konstantno ali se poveča. Vendar vpliv na ceno ni takojšen in ga lahko vplivajo različni dejavniki, vključno s tržnim sentimentom in makroekonomskimi trendi.

Preberi več

Likvidnost

V finančnih in kripto trgih likvidnost označuje stopnjo, do katere se sredstvo ali vrednostni papir lahko hitro kupi ali proda na trgu, ne da bi vplivalo na njegovo ceno.

Preberi več

Likvidnostni bazen

Likvidnostni bazen je rešitev, ki temelji na pametnih pogodbah in se v glavnem uporablja v decentraliziranih borzah (DEX), kjer hrani sredstva za olajšanje trgovanja s zagotavljanjem likvidnosti.

Preberi več