Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

ICO

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz ICO v kripto izrazoslovju?

ICO označuje zagon kriptovalute (Initial Coin Offering) in se nanaša na način zbiranja sredstev, ki ga uporabljajo projekti kriptovalut ali začetniki start-upov za pridobivanje kapitala. Pri ICO projekt ali podjetje vlagateljem ponudi digitalne žetone ali kovance v zameno za financiranje. Ti žetoni običajno predstavljajo obliko uporabe ali lastništva znotraj ekosistema projekta.

Med ICO projektovna ekipa izda belo knjigo, ki opisuje cilje projekta, tehnološke vidike in predlagano uporabo zbranih sredstev. Vlagatelji, ki jih zanima sodelovanje v ICO, lahko te žetone kupijo s pomočjo že uveljavljenih kriptovalut, kot so Bitcoin (BTC) ali Ethereum (ETH), včasih tudi z fiat valutami.

ICO so pridobili veliko priljubljenost med kriptovalutnim vzponom let 2017 in 2018, saj so predstavljali alternativno metodo za zbiranje sredstev v primerjavi s tradicionalnim tveganim kapitalom ali javnimi ponudbami. Omogočili so tako malim kot institucionalnim vlagateljem sodelovanje pri naložbah v zgodnjih fazah v kriptovalutnem prostoru.

Vlagatelji, ki sodelujejo v ICO, običajno pričakujejo, da se bo vrednost kupljenih žetonov v prihodnosti povečala. Žetoni lahko imajo različne funkcije znotraj ekosistema projekta, kot so dostop do storitev ali platform, zastopanje deležev v projektu ali zagotavljanje glasovalnih pravic pri odločitvah o projektu.

ICO so uporabili številni projekti, vključno z verižnimi platformami, decentraliziranimi aplikacijami (DApps) in različnimi uporabniškimi ali varnostnimi žetoni. Omogočili so projektom, da pridobijo kapital za razvoj, trženje in povečanje svojih operacij, hkrati pa distribuirajo lastništvo ali uporabnost široki bazi vlagateljev.

Pomembno je poudariti, da so ICO povezani s tveganji in premisleki. Pomanjkanje regulativnega nadzora in možnost zlorab ali neuspešnih projektov so vzbudili skrbi v industriji. Vlagatelji naj izvajajo previdnost, temeljito preučijo ekipo projekta, tehnologijo in tržni potencial, preden sodelujejo v ICO. V odziv na izzive, povezane z ICO, so regulatorna telesa uvedla ukrepe za zaščito vlagateljev, kot so povečan nadzor in zahteva, da se projekti skladajo s predpisi o vrednostnih papirjih.

Skratka, ICO, ali Initial Coin Offering, je način zbiranja sredstev, ki ga uporabljajo projekti kriptovalut za pridobivanje kapitala. Vključuje ponudbo digitalnih žetonov ali kovancev vlagateljem v zameno za financiranje. ICO so pridobili popularnost med vzponom kriptovalut in omogočili vlagateljem sodelovanje pri naložbah v zgodnjih fazah. Vendar so ICO povezani s tveganji, in vlagatelji naj izvajajo temeljite raziskave pred sodelovanjem. Uvedeni so bili regulatorni ukrepi za zaščito vlagateljev v prostoru ICO.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze