Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Tržna kapitalizacija

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Tržna kapitalizacija v kripto izrazoslovju?

Tržna kapitalizacija, pogosto imenovana 'market cap', je finančna metrika, ki se uporablja za merjenje skupne vrednosti ali velikosti javno trgovalnega podjetja ali kriptovalute. Izračuna se tako, da pomnoži trenutno ceno ene delnice ali žetona s skupnim številom izdanih delnic ali žetonov v obtoku. V kontekstu javno trgovalnih podjetij tržna kapitalizacija kaže na celotno vrednost podjetja na borzi. Odraža skupno oceno trga o vrednosti podjetja glede na trenutno ceno delnice in število delnic, ki so na voljo za trgovanje.

Podjetja z višjo tržno kapitalizacijo so običajno obravnavana kot večja, bolj uveljavljena ali vredna v očeh vlagateljev. Ko gre za kriptovalute, tržna kapitalizacija služi podobnemu namenu. Ponuja oceno skupne vrednosti kriptovalute z množenjem trenutne cene na kovanec ali žeton s skupno zalogo kovancev ali žetonov v obtoku.

Tržna kapitalizacija se pogosto uporablja kot ključna metrika za primerjavo relativne velikosti ali priljubljenosti različnih kriptovalut na trgu. Tržna kapitalizacija je običajno razvrščena v različne segmente, kot so velika kapitalizacija, srednja kapitalizacija in majhna kapitalizacija, odvisno od velikosti podjetja ali kriptovalute. Podjetja ali kriptovalute z veliko kapitalizacijo imajo višjo tržno kapitalizacijo, kar kaže na večjo prisotnost na trgu in morebitno večjo stabilnost. Nasprotno imajo podjetja ali kriptovalute z majhno kapitalizacijo nižjo tržno kapitalizacijo, kar kaže na večji potencial rasti, vendar so lahko tudi bolj volatilna.

Pomembno je poudariti, da je tržna kapitalizacija vplivana s strani različnih dejavnikov, vključno s povpraševanjem na trgu, sentimentom vlagateljev, zaznano vrednostjo in dinamiko trga. Spremembe v ceni posameznih delnic ali žetonov lahko pomembno vplivajo na skupno tržno kapitalizacijo podjetja ali kriptovalute. Tržna kapitalizacija je široko uporabljena s strani vlagateljev, analitikov in raziskovalcev kot orodje za oceno relativne velikosti in vrednosti podjetij ali kriptovalut. Vendar pa je pomembno upoštevati tržno kapitalizacijo skupaj z drugimi temeljnimi in tehničnimi analitičnimi orodji, da bi naredili informirane naložbene odločitve.

Skupno povedano, tržna kapitalizacija, ali 'market cap', je finančna metrika, ki se uporablja za merjenje skupne vrednosti ali velikosti javno trgovalnega podjetja ali kriptovalute. Izračuna se s pomnožitvijo trenutne cene na delnico ali žeton s skupnim številom delnic ali žetonov v obtoku. Tržna kapitalizacija kaže na celotno vrednost podjetja ali kriptovalute na trgu in se uporablja za primerjavo relativne velikosti ali priljubljenosti različnih entitet. Vpliva jo več dejavnikov in služi kot orodje za vlagatelje in analitike za oceno naložbenih priložnosti in trendov na trgu.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze