Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,305,980,312,401

Obseg 24 h:

$33,779,954,648

Likvidnostni bazen

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Likvidnostni bazen v kripto izrazoslovju?

Likvidnostni bazen je rešitev, ki temelji na pametnih pogodbah in se v glavnem uporablja v decentraliziranih borzah (DEX), kjer hrani sredstva za olajšanje trgovanja s zagotavljanjem likvidnosti. Uporabniki, imenovani ponudniki likvidnosti, v bazen vložijo enakovredno vrednost dveh kovancev, ustvarjajoč trg. V zameno prejmejo žetone likvidnosti, ki predstavljajo njihov delež v bazenu. Cene sredstev v likvidnostnem bazenu določa matematična formula, ki temelji na razmerju med dvema kovancema. Trgovalci lahko nato med temi kovanci menjajo z dodajanjem ali odstranjevanjem likvidnosti, pri čemer se zaračuna pristojbina za storitev, običajno dodeljena ponudnikom likvidnosti. Likvidnostni bazeni si prizadevajo rešiti težave z globino knjige naročil in drsenjem v DEX.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Likvidnost

V finančnih in kripto trgih likvidnost označuje stopnjo, do katere se sredstvo ali vrednostni papir lahko hitro kupi ali proda na trgu, ne da bi vplivalo na njegovo ceno.

Preberi več

Prepolovitev

Prepolovitev je predhodno določen dogodek v protokolu določenih kriptovalut, zlasti Bitcoin, kjer se nagrada za rudarjenje novih blokov prepolovi, kar dejansko zmanjša stopnjo generiranja novih kovancev za 50%. Ta dogodek se zgodi približno vsakih štiri leta ali vsakih 210.000 blokov v primeru Bitcoina. Prepolovitev si prizadeva nadzorovati inflacijo z zmanjšanjem stopnje ustvarjanja kovancev, s čimer se podaljša čas do dosega maksimalne dobave. To lahko privede do povečanja vrednosti kriptovalute zaradi povečane redkosti, pod pogojem, da povpraševanje ostane konstantno ali se poveča. Vendar vpliv na ceno ni takojšen in ga lahko vplivajo različni dejavniki, vključno s tržnim sentimentom in makroekonomskimi trendi.

Preberi več

Plin

Plin v kontekstu omrežja Ethereum se nanaša na enoto, ki meri količino računskega napora, potrebnega za izvajanje operacij, kot so izvajanje transakcij, zagon dApp-ov ali izvajanje pametnih pogodb.

Preberi več

Mehka razveja

Mehka razveja je združljiva nadgradnja ali posodobitev omrežja blockchain.

Preberi več

Mnemonična fraza

Mnemonična fraza, znana tudi kot semenska fraza ali fraza za obnovitev, je seznam besed, ki shranjujejo vse informacije, potrebne za obnovitev kripto denarnice.

Preberi več

Orakli

V kontekstu blockchaina in pametnih pogodb so orakli tretjeosebne storitve ali posredniki, ki pametne pogodbe oskrbujejo s zunanjimi informacijami.

Preberi več

Rug Pull

Rug Pull je vrsta prevare v kriptovalutnem in decentraliziranem finančnem sektorju (DeFi), kjer razvijalci opustijo projekt in pobegnejo z denarjem vlagateljev.

Preberi več

SegWit (Segregated Witness)

SegWit ali Segregated Witness je nadgradnja Bitcoin protokola, ki je bila aktivirana avgusta 2017.

Preberi več