Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Maksimalna Dobava

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Maksimalna Dobava v kripto izrazoslovju?

Maksimalna dobava se nanaša na skupno število ali največjo količino določene kriptovalute ali žetona, ki bo kdajkoli ustvarjena ali na voljo na trgu. Predstavlja zgornjo mejo celotne dobave, ki lahko obstaja za določeno kriptovaluto.

Maksimalna dobava je vnaprej določena in določena med ustvarjanjem kriptovalute ali žetona, običajno kot del njegovega osnovnega protokola ali pametne pogodbe. Pogosto je določena kot fiksna vrednost, ki je ni mogoče spremeniti ali preseči.

Koncept maksimalne dobave je pomemben, saj zagotavlja jasnost in preglednost glede potencialne redkosti in inflacijskih značilnosti kriptovalute. Pomaga vlagateljem, uporabnikom in razvijalcem razumeti dolgoročno dinamiko dobave in potencialen vpliv na vrednost in uporabnost kriptovalute.

Kriptovalute z omejeno ali omejeno maksimalno dobavo so pogosto zasnovane tako, da spodbujajo redkost in rast vrednosti sčasoma. Bitcoin na primer ima maksimalno dobavo 21 milijonov kovancev, kar pomeni, da ko je ta meja dosežena, novi bitcoini ne bodo več ustvarjeni. Ta omejena značilnost dobave prispeva k dojemanju bitcoina kot vrednostnega skladišča in sredstva z možnostjo dolgoročne rasti. Po drugi strani nekatere kriptovalute lahko uporabljajo model inflacijske dobave, kjer se novi žetoni nenehno ustvarjajo skozi določen urnik izdaje ali rudarskih nagrad.

V teh primerih maksimalna dobava predstavlja zgornjo mejo skupnega števila žetonov, ki jih je mogoče ustvariti, vendar se dejanska obtokajoča dobava lahko postopoma povečuje skozi predhodno določen urnik izdaje ali rudarskih nagrad. Razumevanje maksimalne dobave je ključno za vlagatelje in uporabnike za oceno potencialne vrednosti in redkosti kriptovalute. Pomaga ocenjevati dejavnike, kot so dinamika ponudbe in povpraševanja, inflacijski pritiski in morebitni vpliv prihodnjih dogodkov na vrednost žetona.

Pomembno je opozoriti, da maksimalna dobava ne odraža nujno trenutne krožeče dobave ali skupnega števila žetonov, ki so na voljo na trgu. Krožeča dobava predstavlja število žetonov, ki so trenutno v obtoku in aktivno v trgovanju.

Skupno povedano, maksimalna dobava se nanaša na skupno število ali največjo količino določene kriptovalute ali žetona, ki bo kdajkoli ustvarjena ali na voljo na trgu. Predstavlja zgornjo mejo celotne dobave in pomaga oceniti potencialne redkosti in inflacijske značilnosti kriptovalute. Razumevanje maksimalne dobave je pomembno za oceno dejavnikov, kot so dinamika ponudbe in povpraševanja ter dolgoročna vrednostna ponudba kriptovalute.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze