Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Razcep verige

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Razcep verige v kripto izrazoslovju?

Ko govorimo o 'razcepu verige' v kontekstu tehnologije veriženja blokov, se nanaša na situacijo, ko se enotno veriženje blokov razdeli na dve ali več ločenih verig, vsaka s svojim naborom pravil in vzdrževanjem neodvisne zgodovine transakcij. Predstavljajte si avtocesto, polno prometa, ki predstavlja pretok transakcij znotraj omrežja veriženja blokov. Ta avtocesta je sprva združena, vsi udeleženci potujejo po isti poti in se strinjajo z istim naborom pravil. Vendar, zaradi različnih dejavnikov, kot so različna mnenja, tehnične posodobitve ali spremembe osnovnega mehanizma soglasja, avtocesta doseže točko, kjer se razdeli na več pasov, vsak vodi do ločene destinacije.

Ko se razcep verige zgodi, se udeleženci razidejo in izberejo svoj želeni pas glede na svoja prepričanja, interese ali tehnične zahteve. Vsak pas predstavlja ločeno verigo, z lastnimi edinstvenimi bloki in transakcijami. Te ločene verige delujejo neodvisno, z lastnimi potrjevalci, vozlišči in zgodovino transakcij. Lahko sledijo različnim pravilom, imajo različne ravni podpore skupnosti in sledijo različnim razvojnim potem. Tako kot pasovi na razcepljeni avtocesti se lahko tudi ločene verige, ki izhajajo iz razcepa verige, razlikujejo glede na uspeh, sprejetost in varnost.

Udeleženci lahko izberejo, katero verigo želijo podpreti ali sodelovati z njo, glede na svoje želje in prednostne naloge.

Pomembno je omeniti, da je razcep verige lahko začasen ali trajen, odvisno od narave razcepa in ravni soglasja skupnosti. V nekaterih primerih ena veriga postane prevladujoča in absorbira druge verige, združuje jih nazaj v združeno omrežje. V drugih primerih ločene verige lahko soobstajajo kot ločene entitete, vsaka s svojo skupnostjo in namenom.

Skupno povedano, razcep verige v svetu veriženja blokov je primerljiv z avtocesto, ki se deli na več pasov, rezultat pa so ločene verige z različnimi pravili in zgodovino transakcij. Vsaka veriga deluje neodvisno in privablja udeležence glede na njihove želje in cilje.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Centralizirano

V kripto svetu se 'centralizirano' nanaša na sistem ali kriptovaluto, ki jo nadzoruje centralna oblast ali entiteta. To je nasprotje decentraliziranim kriptovalutam, kot je Bitcoin, ki delujejo na...

Preberi več

Medvedje

Na finančnih trgih se izraz 'medvedje' uporablja za opis negativnega ali pesimističnega razpoloženja glede cene ali prihodnjih možnosti določenega sredstva, trga ali gospodarstva.

Preberi več

Bikovsko

Na finančnih trgih se izraz 'bikovsko' uporablja za opis pozitivnega ali optimističnega razpoloženja glede cene ali prihodnjih možnosti določenega sredstva, trga ali gospodarstva.

Preberi več

Medvedji trg

Na finančnih trgih izraz 'medvedji trg' označuje obdobje padanja cen in splošnega pesimističnega razpoloženja med investitorji.

Preberi več

Krožeča Dobava

Krožeča dobava se nanaša na skupno število kovancev ali žetonov kriptovalute, ki so trenutno v javni obtoku in na voljo za trgovanje ali transakcije.

Preberi več

Oblak Rudarjenja

Oblak rudarjenja se nanaša na prakso najema rudarskih virov od ponudnika tretje osebe za oddaljeno rudarjenje kriptovalut. Namesto da bi postavljali in upravljali svojo lastno rudarsko opremo, uporabniki dostopajo do rudarskih zmogljivosti prek interneta.

Preberi več

Kovanec

Kovanec se nanaša na digitalno sredstvo, ki deluje kot oblika valute v določenem verižnem bloku ali omrežju kriptovalute. Za razliko od fizičnih valut kovanci obstajajo le v digitalni obliki in so zasnovani za omogočanje varnih in decentraliziranih transakcij.

Preberi več

Hladno Shranjevanje

Hladno shranjevanje je metoda, ki se uporablja za varno shranjevanje kriptovalut brez povezave z internetom, tako da so nedostopne spletnim grožnjam.

Preberi več