Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,284,707,450,059

Obseg 24 h:

$34,723,894,181

Oblak Rudarjenja

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Oblak Rudarjenja v kripto izrazoslovju?

Oblak rudarjenja se nanaša na prakso najema rudarskih virov od ponudnika tretje osebe za oddaljeno rudarjenje kriptovalut. Namesto da bi postavljali in upravljali svojo lastno rudarsko opremo, uporabniki dostopajo do rudarskih zmogljivosti prek interneta. Pri oblačnem rudarjenju uporabniki sklenejo dogovore, imenovane rudarske pogodbe, s ponudniki oblačnega rudarjenja. Te pogodbe določajo pogoje rudarske storitve, kot so trajanje pogodbe, dodeljena moč hashanja in struktura stroškov ali delitve dohodkov.

Ponudnik oblačnega rudarjenja upravlja rudarske objekte velikega obsega z zmogljivo strojno opremo in potrebno infrastrukturo. Ti objekti so oddaljeno dostopni, kar omogoča uporabnikom, da koristijo rudarske vire ponudnika brez potrebe po fizični opremi. Uporabniki kupujejo ali najemajo del ponudnikove moči hashanja, ki predstavlja računske vire, uporabljene za reševanje kompleksnih matematičnih problemov in preverjanje transakcij na verigi blokov. Ko rudarska operacija generira nagrade, kot so novo ustvarjeni kovanci ali pristojbine za transakcije, jih ponudnik razdeli med uporabnike glede na dodeljeno moč hashanja.

Oblačno rudarjenje omogoča dostop posameznikom ali podjetjem brez tehničnega znanja ali virov za sodelovanje v tradicionalnem rudarjenju. Odpravlja začetne stroške nakupa in vzdrževanja rudarske opreme ter tekoče stroške elektrike, hlajenja in vzdrževanja. Vendar obstajajo pomembni premisleki in tveganja, povezana z oblačnim rudarjenjem.

Dobičkonosnost je odvisna od dejavnikov, kot so cene kriptovalut, rudarska zahtevnost, trajanje pogodbe in stroški, ki jih zaračunava ponudnik. Uporabniki morajo skrbno preučiti in izbrati ugledne ponudnike, da bi zmanjšali tveganja, povezana z odvisnostjo od tretjih oseb. Poleg tega imajo uporabniki omejen nadzor nad rudarsko operacijo, vključno s konfiguracijo strojne opreme in izbiro rudarskega bazena.

Skupno povedano, oblačno rudarjenje uporabnikom omogoča oddaljen najem rudarskih virov od ponudnika, brez potrebe po fizični rudarski opremi. Uporabniki sklepajo rudarske pogodbe, ponudnik pa upravlja rudarsko strojno opremo in razdeljuje nagrade glede na dodeljeno moč hashanja. Oblačno rudarjenje omogoča dostop, vendar zahteva skrbno raziskovanje glede dobičkonosnosti, odvisnosti od ponudnikov in pomanjkanja nadzora.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Krožeča Dobava

Krožeča dobava se nanaša na skupno število kovancev ali žetonov kriptovalute, ki so trenutno v javni obtoku in na voljo za trgovanje ali transakcije.

Preberi več

Razcep verige

Ko govorimo o 'razcepu verige' v kontekstu tehnologije veriženja blokov, se nanaša na situacijo, ko se enotno veriženje blokov razdeli na dve ali več ločenih verig, vsaka s svojim naborom pravil in vzdrževanjem neodvisne zgodovine transakcij.

Preberi več

Centralizirano

V kripto svetu se 'centralizirano' nanaša na sistem ali kriptovaluto, ki jo nadzoruje centralna oblast ali entiteta. To je nasprotje decentraliziranim kriptovalutam, kot je Bitcoin, ki delujejo na...

Preberi več

Medvedje

Na finančnih trgih se izraz 'medvedje' uporablja za opis negativnega ali pesimističnega razpoloženja glede cene ali prihodnjih možnosti določenega sredstva, trga ali gospodarstva.

Preberi več

Kovanec

Kovanec se nanaša na digitalno sredstvo, ki deluje kot oblika valute v določenem verižnem bloku ali omrežju kriptovalute. Za razliko od fizičnih valut kovanci obstajajo le v digitalni obliki in so zasnovani za omogočanje varnih in decentraliziranih transakcij.

Preberi več

Hladno Shranjevanje

Hladno shranjevanje je metoda, ki se uporablja za varno shranjevanje kriptovalut brez povezave z internetom, tako da so nedostopne spletnim grožnjam.

Preberi več

Hladna Denarnica

Izraz 'hladna denarnica' se nanaša na vrsto kriptovalutne denarnice, ki je zasnovana za shranjevanje izven omrežja, s čimer se varujejo zasebni ključi in digitalna sredstva ter jih izolira pred spletnimi grožnjami.

Preberi več

Potrditev

V kontekstu kriptovalut se 'potrditev' nanaša na postopek, s katerim se transakcije potrjujejo in dodajajo v verigo blokov.

Preberi več