Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Kovanec

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Kovanec v kripto izrazoslovju?

Kovanec se nanaša na digitalno sredstvo, ki deluje kot oblika valute v določenem verižnem bloku ali omrežju kriptovalute. Za razliko od fizičnih valut kovanci obstajajo le v digitalni obliki in so zasnovani za omogočanje varnih in decentraliziranih transakcij. Vsak kovanec je povezan z določenim verižnim blokom, kot so Bitcoin, Ethereum ali Ripple. Ta omrežja imajo svoj nabor pravil in protokolov, ki urejajo ustvarjanje, distribucijo in uporabo njihovih ustrezno povezanih kovancev.

Kovance se predvsem uporablja kot sredstvo menjave znotraj njihovih ustrezno povezanih omrežij. Uporabniki lahko pošiljajo in prejemajo kovance za olajšanje transakcij, opravljanje plačil ali prenašanje vrednosti med udeleženci. Ponujajo varen in učinkovit način za izvajanje transakcij po vsem svetu, brez potrebe po posrednikih, kot so banke ali finančne institucije.

Poleg svoje transakcijske vloge lahko kovanci delujejo tudi kot shramba vrednosti. Številni posamezniki in vlagatelji hranijo kovance kot naložbo z upanjem, da se bo njihova vrednost sčasoma povečala. Kovance je mogoče shranjevati v digitalnih denarnicah, ki zagotavljajo varno sredstvo za hranjenje in upravljanje teh digitalnih sredstev.

V določenih verižnih blokih lahko kovanci imajo dodatne funkcije zunaj vloge valute. Lahko se uporabljajo za upravljanje omrežja, kar imetnikom omogoča sodelovanje v procesih odločanja o nadgradnjah protokola ali skupnostnih pobudah. Kovanci lahko tudi zagotavljajo dostop do določenih funkcij ali storitev znotraj omrežja, dodajajoč uporabnost imetnikom.

Pomembno je omeniti, da so kovanci ločeni od žetonov. Medtem ko kovanci delujejo na svojih lastnih verižnih blokih, so žetoni ustvarjeni in gostujejo na obstoječih verižnih blokih, kot je Ethereum. Žetoni lahko predstavljajo različna digitalna sredstva, vključno s sredstvi, vrednostnimi papirji ali pravicami v okviru specifičnih projektov ali aplikacij.

Skupno povedano so kovanci digitalna sredstva, ki delujejo kot valute znotraj določenih verižnih blokov. Omogočajo varne in decentralizirane transakcije, delujejo kot sredstvo menjave in shramba vrednosti. Kovanci so povezani z njihovimi ustrezno povezanimi verižnimi bloki in igrajo ključno vlogo pri olajšanju transakcij med vrstniki in finančnih interakcijah znotraj ekosistema kriptovalut.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Oblak Rudarjenja

Oblak rudarjenja se nanaša na prakso najema rudarskih virov od ponudnika tretje osebe za oddaljeno rudarjenje kriptovalut. Namesto da bi postavljali in upravljali svojo lastno rudarsko opremo, uporabniki dostopajo do rudarskih zmogljivosti prek interneta.

Preberi več

Krožeča Dobava

Krožeča dobava se nanaša na skupno število kovancev ali žetonov kriptovalute, ki so trenutno v javni obtoku in na voljo za trgovanje ali transakcije.

Preberi več

Razcep verige

Ko govorimo o 'razcepu verige' v kontekstu tehnologije veriženja blokov, se nanaša na situacijo, ko se enotno veriženje blokov razdeli na dve ali več ločenih verig, vsaka s svojim naborom pravil in vzdrževanjem neodvisne zgodovine transakcij.

Preberi več

Centralizirano

V kripto svetu se 'centralizirano' nanaša na sistem ali kriptovaluto, ki jo nadzoruje centralna oblast ali entiteta. To je nasprotje decentraliziranim kriptovalutam, kot je Bitcoin, ki delujejo na...

Preberi več

Hladno Shranjevanje

Hladno shranjevanje je metoda, ki se uporablja za varno shranjevanje kriptovalut brez povezave z internetom, tako da so nedostopne spletnim grožnjam.

Preberi več

Hladna Denarnica

Izraz 'hladna denarnica' se nanaša na vrsto kriptovalutne denarnice, ki je zasnovana za shranjevanje izven omrežja, s čimer se varujejo zasebni ključi in digitalna sredstva ter jih izolira pred spletnimi grožnjami.

Preberi več

Potrditev

V kontekstu kriptovalut se 'potrditev' nanaša na postopek, s katerim se transakcije potrjujejo in dodajajo v verigo blokov.

Preberi več

Popravek

V kontekstu finančnih trgov se 'popravek' nanaša na začasno obratno gibanje ali prilagoditev cene sredstva ali trga, ki ga vrne nazaj v skladu s svojo temeljno vrednostjo.

Preberi več