Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,253,499,505,438

Obseg 24 h:

$38,047,861,345

Krožeča Dobava

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Krožeča Dobava v kripto izrazoslovju?

Krožeča dobava se nanaša na skupno število kovancev ali žetonov kriptovalute, ki so trenutno v javni obtoku in na voljo za trgovanje ali transakcije. Predstavlja del skupne dobave, ki jo aktivno uporabljajo vlagatelji, trgovci in uporabniki na trgu. Vsaka kriptovaluta ima vnaprej določeno skupno dobavo, ki predstavlja največje število kovancev ali žetonov, ki bodo kdajkoli obstajali za to določeno kriptovaluto. Vendar pa vsi ti kovanci ali žetoni niso takoj na voljo za obtok. Nekateri so lahko zaklenjeni ali rezervirani za določene namene, kot so razvoj, dodelitve ekipi ali prihodnje izdaje.

Krožečo dobavo izračunamo tako, da odštejemo zaklenjene ali rezervirane žetone od skupne dobave. Ta izračun zagotavlja oceno števila kovancev ali žetonov, ki prosto krožijo in so dostopni javnosti. Metrika krožeče dobave je pomembna, saj pomaga določiti tržno kapitalizacijo kriptovalute. Tržno kapitalizacijo izračunamo tako, da pomnožimo ceno na kovanec ali žeton s krožečo dobavo. To zagotavlja merilo celotne vrednosti in velikosti kriptovalute na trgu.

Vredno je omeniti, da se lahko krožeča dobava kriptovalute s časom spreminja. Lahko pride do sproščanja novih kovancev ali žetonov v obtok, zaklenjeni žetoni postanejo odklenjeni ali pa so lahko prisotni mehanizmi, kot je žetonsko kurjenje ali kovanje, ki vplivajo na krožečo dobavo.

Skupno povedano, krožeča dobava se nanaša na skupno število kovancev ali žetonov kriptovalute, ki aktivno krožijo in so na voljo za trgovanje ali transakcije. Predstavlja del skupne dobave, ki ni zaklenjen ali rezerviran. Krožeča dobava je pomembna metrika za določanje tržne kapitalizacije in celotne vrednosti kriptovalute.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Razcep verige

Ko govorimo o 'razcepu verige' v kontekstu tehnologije veriženja blokov, se nanaša na situacijo, ko se enotno veriženje blokov razdeli na dve ali več ločenih verig, vsaka s svojim naborom pravil in vzdrževanjem neodvisne zgodovine transakcij.

Preberi več

Centralizirano

V kripto svetu se 'centralizirano' nanaša na sistem ali kriptovaluto, ki jo nadzoruje centralna oblast ali entiteta. To je nasprotje decentraliziranim kriptovalutam, kot je Bitcoin, ki delujejo na...

Preberi več

Medvedje

Na finančnih trgih se izraz 'medvedje' uporablja za opis negativnega ali pesimističnega razpoloženja glede cene ali prihodnjih možnosti določenega sredstva, trga ali gospodarstva.

Preberi več

Bikovsko

Na finančnih trgih se izraz 'bikovsko' uporablja za opis pozitivnega ali optimističnega razpoloženja glede cene ali prihodnjih možnosti določenega sredstva, trga ali gospodarstva.

Preberi več

Oblak Rudarjenja

Oblak rudarjenja se nanaša na prakso najema rudarskih virov od ponudnika tretje osebe za oddaljeno rudarjenje kriptovalut. Namesto da bi postavljali in upravljali svojo lastno rudarsko opremo, uporabniki dostopajo do rudarskih zmogljivosti prek interneta.

Preberi več

Kovanec

Kovanec se nanaša na digitalno sredstvo, ki deluje kot oblika valute v določenem verižnem bloku ali omrežju kriptovalute. Za razliko od fizičnih valut kovanci obstajajo le v digitalni obliki in so zasnovani za omogočanje varnih in decentraliziranih transakcij.

Preberi več

Hladno Shranjevanje

Hladno shranjevanje je metoda, ki se uporablja za varno shranjevanje kriptovalut brez povezave z internetom, tako da so nedostopne spletnim grožnjam.

Preberi več

Hladna Denarnica

Izraz 'hladna denarnica' se nanaša na vrsto kriptovalutne denarnice, ki je zasnovana za shranjevanje izven omrežja, s čimer se varujejo zasebni ključi in digitalna sredstva ter jih izolira pred spletnimi grožnjami.

Preberi več