Kriptovalute:

109

Menjalnice:

10

Denarnice:

109

Tržna kapitalizacija:

$2,304,815,377,261

Obseg 24 h:

$33,762,585,980

Medved-kit

Zdieľať na sociálnych sieťach

Kaj pomeni izraz Medved-kit v kripto izrazoslovju?

Izraz 'medved-kit' se uporablja na kriptovalutnih trgih in združuje besedi 'medved' in 'kit'. Najprej razčlenimo ti dve besedi posamezno. 'Medved' je izraz, izposojen iz tradicionalnih finančnih trgov, in se uporablja za opis situacije, kjer cene na trgu padajo ali se pričakuje, da bodo padle.

Medvedji trg je običajno značilen po širokem pesimizmu in negativnem sentimentu. 'Kit', v kontekstu kriptovalut, označuje posameznika ali entiteto, ki ima veliko količino določene kriptovalute.

Zaradi svojih obsežnih naložb imajo kite potencial, da bistveno vplivajo na ceno kriptovalute z zagonom velikih nakupnih ali prodajnih nalog. 'Medved-kit' torej označuje kita, ki ima negativen pogled na trg.

To pomeni, da verjamejo, da se bo cena kriptovalute znižala, in lahko poskušajo vplivati na trg v tej smeri s prodajo znatnega dela svojih naložb. Eden najbolj znanih primerov medvedjega kita je bil leta 2014, ko je anonimni trgovec postavil prodajni nalog 30.000 Bitcoinov po podpovprečni ceni 300 dolarjev na Bitcoin na borzi Bitstamp.

Množična prodajna naloga je bila grafično prikazana na knjigi naročil kot velik padajoči zid, kar je vodilo do izraza 'medved-kit'. Potrebovalo je več ur, da so trgovci kupili vse Bitcoin, ki jih je ponudil medved-kit, a dogodek je postal legenda v skupnosti Bitcoin.

Ali menite, da je bil ta izraz jasno opredeljen?

Da

Ne

Raziščite druge kripto izraze

Nosilec vreče

Nosilec vreče se nanaša na vlagatelja ali trgovca, ki drži sredstvo, ki je močno izgubilo vrednost, običajno z malo ali skoraj nobenimi možnostmi za povrnitev svoje nekdanje cene.

Preberi več

Atomske izmenjave

Atomska izmenjava, znana tudi kot trgovina prek verig ali atomska trgovina prek verig, je tehnologija, ki omogoča neposredno trgovino od posameznika do posameznika prek različnih omrežij veriženja blokov.

Preberi več

ATL

V finančnem in še posebej v kriptovalutnih kontekstih kratica 'ATL' označuje 'Vsečasni nizki' ('All-Time Low'). Označuje najnižjo točko cene, ki jo je določeno sredstvo, kot je delnica ali kriptovaluta, kdaj doseglo v celotni zgodovini trgovanja.

Preberi več

ATH

V finančnem svetu in še posebej na trgih kriptovalut je 'ATH' kratica za 'Vsečasni rekord' ('All-Time High'). Označuje najvišjo vrednost ali ceno, ki jo je določeno sredstvo, kot je delnica ali kriptovaluta, kdaj doseglo v celotni zgodovini trgovanja.

Preberi več

Veriženje blokov

Veriženje blokov je decentralizirana in distribuirana digitalna knjiga, ki zabeleži transakcije na mnogih računalnikih, tako da noben zabeleženi podatek ne more biti retrospektivno spremenjen, brez spremembe vseh naslednjih blokov.

Preberi več

Blok

Blok je zbirka podatkov, ki vsebuje sklop preverjenih in potrjenih transakcij. Deluje kot gradnik veriženja blokov, od tod tudi ime.

Preberi več

Raziskovalec blokov

Raziskovalec blokov je orodje ali spletna stran, ki uporabnikom omogoča raziskovanje in krmarjenje skozi podatke, shranjene na veriženju blokov.

Preberi več

Višina bloka

Višina bloka se nanaša na zaporedni red ali položaj bloka znotraj veriženja blokov. To je edinstveno identifikacijsko številko, dodeljeno vsakemu bloku.

Preberi več